Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Ünnep a Széktói Stadionban, ismét lesz Kecskemét-Fradi az NBI-ben

- Advertisement -

Gólzáporos meccsen búcsúzott a Kecskeméti TE a labdarúgó másodosztálytól, miután 3000 néző előtt 7-2-re verte meg a Szentlőrinc csapatát az NB II. utolsó fordulójában. A KTE a bajnokság ezüstérmét már a múlt héten megszerezte azzal, hogy megverte Szombathelyen a Haladást, míg a második helyért harcoló Diósgyőr nem tudta megverni az Ajkát.

A lila fehérek gálameccsén az is eldőlt, hogy a csapat gólkirálya, Lukács Dániel az NB II. gólkirálya is lett, összesen 25 gólt szerzett a szezonban. A közönségkedvenc Luki négy gólt is vágott a Szentlőrincnek, ami egyúttal a Kecskeméttől való búcsúzás góljai is voltak. A DVTK borsot tört nem csak a szegediek, hanem a kecskemétiek orra alá is, amiről utólag kiderült, sikertelenül. A szezon alatt a borsodiak ugyanis elvitték Kecskemétről Belényesi Csaba középhátvédet, és előszerződést kötöttek a Honvédtól Kecskemétre kerülő Lukács Dániellel, amikor még úgy tűnt, a diósgyőrieknek van több esélyük feljutni az első osztályba.

Hajrá lilák!

Az NB II.-es mezőnyben a tavaszi szezonra világossá vált, hogy négy csapatnak van érdemi esélye a feljutásra. A tavaly éppen csak fel nem került Vasas most nem hibázott, hamar az élre ugrott és be is biztosította a bajnoki címét. A szintén feljutást érő második hely sorsa azonban sokáig kérdéses volt. A KTE mestere, Szabó István vezetőedző mindig óvatosan nyilatkozott, többnyire a biztos bennmaradásról és hazai meccsek megnyerésének az elsőbbségéről nyilatkozott. A KTE szurkolók titkon persze reménykedtek a feljutásban, de a tavaly még NBIII.-ben játszó klubtól senki sem várta el, hogy két év alatt osztályokat ugorjon feljebb. A bajnokság élmezőnyéhez tartozók tehát hétről hétre egymást próbálták utol fogni és így hol a KTE, hol a Szeged, hol pedig a Diósgyőr volt éppen a második helyen.

Feljutott a KTE az NBI.-be – 2022. május 22. / Fotó: Kecskeméti TE Facebook

Miután viszont a DVTK, ami mögött Mészáros Lőrinc sejlik fel, kikapott Szegeden, nem igazán sportszerűen, egyszerűen megvették a szegedi edzőt, Dragan Vukmirt. Vukmir távozásával szét is esett a Tisza parti csapat, a Vasastól 3-1-re, a Siófoktól 3-2-ra, a KTE pedig 4-0-ra kaptak ki. A második helyért folytatott versenyért a borsodiaknak már csak a KTE volt a vetélytársa. Hiába jött viszont Vukmir, a piros fehérek nem tudták hozni a meccseket, például ikszeltek a kiesés ellen küzdő másik Bács-Kiskun megyei csapattal, a Tiszakécskével, de kikaptak Szombathelyen és az utolsó helyen álló Budaörs otthonában is.

A Szabó István vezette kecskemétiek mindeközben a tavasz eleji pillanatnyi megtorpanást követően hozták sorra a mérkőzéseiket és tettek behozhatatlan előnyre szert, ami a rúgott gólokat illette. Az utolsó két forduló előtt úgy állt ugyanis a DVTK és a KTE, ha mindketten meg is nyerik az előttük álló összes meccset és ugyanannyi pontjuk van, akkor is a Kecskemét jutott volna fel a több rúgott góljaiknak köszönhetőn. Végül az alföldi csapatnak nem volt erre szüksége, mert míg a DVTK újabb pontokat vesztett, addig a lila fehérek szép játékkal és magabiztosan berúgták az NB I. kapuját.

Ilyen körülmények között egyelőre úgy néz ki, hogy Lukács Dániel az NB I. helyett az NB II.-ben folytathatja a gólrúgást. A KTE vezetői bár már felvetették azt, hogy a szerződése ellenére szeretnék megtartani a csatárt, és erre elvben van is esély, a Diósgyőr például kölcsön is adhatná.

Vissza az első osztályba, a kérdés az, hogy az itthon az az MTK pálya lesz-e stadion hiányában

A KTE 2008 és 2015 között már játszott az elsőosztályban, sorban 5., 10., 12., 5., 7., 10. és 9. helyen végzett. Az élvonalbeli szereplésének azonban nem a kiesés vetett véget, hanem az, hogy 2015-ben a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) nem adott licencet az induláshoz. A Kecskemét 2015-ben, három osztályt visszalépve, a megyei I. osztályban találta magát, ahonnan hét év alatt visszaküzdötte magát az élvonalba.

A KTE NB I.-es szereplésének most a legnagyobb akadálya, hogy a Széktói Stadion az MLSZ szabályai szerint nem alkalmas NB I.-es mérkőzések rendezésére. Az Orbán-kormány stadionépítési hulláma elkerülte Kecskemétet, ami felújításra sem került. A lenagyobb kérdés most az, hogy kap-e haladékot a klub azért, hogy ne kelljen más városban játszania a Kecskeméti TE csapatának.

A KTE NB I.-es szereplésének most a legnagyobb akadálya, hogy a Széktói Stadion az MLSZ szabályai szerint nem alkalmas NB I.-es mérkőzések rendezésére.

„Egyelőre azon dolgozunk, hogy lehetőség szerint a Széktói Stadion legyen továbbra is a hazai meccsek helyszíne” – válaszolta dr. Filus Andor a Telex kérdésére. „Ez a cél, de készülnünk kell természetesen arra is, hogyha bármilyen oknál fogva mégsem tudnánk otthon kezdeni. Az NB I.-es licenchez már csatolnunk kellett egy megállapodást, és mivel az MTK-tól kaptunk kész ajánlatot határidőre, így ezt adtuk be. Azóta több létesítménnyel tárgyaltunk a fővárosban, illetve Szeged is szóba került. Sokan érdeklődtek, szóba jöhet-e esetleg Tiszakécske, ami közelsége miatt akár kézenfekvő megoldás is lenne. Nos, a tiszakécskei klub tulajdonosa már korábban felajánlotta számunkra ezt a lehetőséget, ha az NB I.-es meccsek rendezésére megfelelhet a létesítmény. Mivel azonban esély mutatkozik arra, hogy ne kelljen költözni, egyelőre erre is törekszünk.”

Korábbi, ide vonatkozó cikkünk a KTE-ről

Szűk hét esztendő után elérhető közelségbe került a KTE-nek az első osztály

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version