Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Parragh Lászlónak megint van egy ötlete

- Advertisement -

Az ATV Egyenes Beszéd című műsorában mondta el Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, hogy „a vállalkozások elszálló energiaárakkal vívott harcának” megsegítésére is javaslatokat tett a kormánynak. Már önmagában jelentős energiamegtakarítást eredményez egész Európában az, hogy „sokat beszélünk az energiaválságról”, de ez kevés az inflációhoz képest – vélte az elnök.

Vannak „hangok”, amelyek szerint egy esetleges vasárnapi boltzár jó spórolási lehetőség lenne, és Parragh szerint igazuk is van. Elmondta, hogy más országokban már megvan ennek a kultúrája, valamint felpanaszolta, hogy néha egy vásárlás nálunk családi programmá alakul át.

Kutakodva az elmúlt hónapok híreiben úgy tűnik, hogy a kamarai elnök által emlegetett „hangok” egyetlen szervezettől, a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetétől jönnek. Azonban a KASZ elnöke sem erőltetné a vasárnapi boltzárat, hanem inkább ahhoz az elképzeléshez ragaszkodna, hogy az áruházak vasárnap csak délig tartsanak nyitva.

A legfenyegetettebb vállalkozói réteg a mintegy 800 ezres kisvállalkozók, akik sok esetben önfoglalkoztatók (akiknek a terhei leginkább az új kata törvénnyel növekedtek meg, köszönhetően Parraghnak is), azonban ma Magyarországon „most mindenki bajban van”, olyan alkalmazkodási kényszer van, amellyel még sosem szembesültünk – fejtette ki az elnök.

Azt nem lehet várni, hogy egyedül a kormány vagy egyedül a vállalkozások vagy önkormányzatok oldjanak meg mindent, hanem „ilyenkor az összefogásnak van a legnagyobb szerepe”. A kamara mindenesetre letette a kormány asztalára a javaslataikat, és „akár a jövő hétre összeállhatnak a döntéshozatalhoz szükséges feltételek”.

Ezek szerint:

  • a kormány korlátozza a szolgáltatók „erőfölénnyel való visszaélését”, érdemes például nézni a költségszintet, hogy az fedezi-e azt a profitigényt, amit a vállalkozástól elvár. Ebben az esetben vissza kell térni a 2021. október 1-jei állapothoz, méghozzá azért, mert az energiaellátási szerződés – az árat kivéve – nem támaszthat rosszabb feltételeket, mint akkor;
  • ne lehessen leszerelni egy mérőórát, ha időlegesen megszűnik egy szolgáltatás (ez nem ugyanaz az eset, mint amikor valaki nem fizeti a rezsit);
  • elsősorban „a termelő tevékenységet, a feldolgozóipart kell megmenteni”, méghozzá elsődlegesen az energiaigény csökkentésére fókuszálva.

via Telex

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Kicsi volt a nomád magyaroknak a Kárpát-medence – Rácz Lajos klímatörténész a kecskeméti könyvtárban

A honfoglaló magyarok életformájához kicsinek bizonyult a Kárpát-medence. A török háborúk kora alatt az elődeink radikálisan átalakították a természeti...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version