Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Tüntetések és szolidaritási nyilatkozat

- Advertisement -

Ma is tüntetnek a diákok és a tanárok több helyszínen is. A Telex a mai napot is élőben közvetíti, címszavakban a történések:

  • Reggel hét órától diákok ülősztrájkoltak a Blaha Lujza téren. Néhányan el akarták foglalni a Rákóczi utat, de a rendőrök ezt nem engedték nekik.
  • Fél nyolctól az Egyetem téren az ELTE oktatói, dolgozói, hallgatói közösen fotózkodnak, hogy ezzel álljanak ki a pedagógustársadalomért.
  • Nyolc órától az Alternatív Közgazdasági Gimnázium tanárai forgalomkorlátozó akciót szerveznek a Szentendrei úton.
  • A Sándor-palotánál is lesz egy tüntetés ugyanekkor. A szervezők azt kérik, hogy mindenki hozzon magával sárga rózsát vagy papírrepülőt, amire rá tudják írni követeléseiket.
  • Nyolckor kezdődik az országos pedagógussztrájk. A tervek szerint a második tanítási órában országszerte közel száz iskolában ülősztrájkolnak a diákok.

A Kecskeméti Katona József Gimnázium tanárai szolidaritási nyilatkozatot tettek közzé, amelyben kiállnak a budapesti gimnáziumokból kirúgott tanártársaik mellett:

- Advertisement -
Exit mobile version