fbpx

FRISS HÍREK

Nem létező műszaki cikkeket árultak a kiskőrösi internetes csalók

- Advertisement -

Egy kiskőrösi internetes csaló páros 71 vevőt károsított meg, akik ellen a Kecskeméti Járási Ügyészség bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett csalás miatt emelt vádat. A többszörösen büntetett férfiak 2022 januárjáig közel másfél éven keresztül úgy jutottak rendszeres jövedelemhez, hogy internetes hirdetési oldalon alacsony áron kínáltak népszerű elektronikai termékeket annak ellenére, hogy azokkal ténylegesen soha nem rendelkeztek – áll a vádiratban.

Műszaki cikkek fotóit és a hozzájuk tartozó műszaki leírásokat mentettek le más internetes oldalról, hogy a saját termékeikként tudják azokat hirdetni. E-mail fiókot hoztak létre a vevőkkel való kapcsolattartás érdekében, és több telefonszámot is használtak. A vádlottak egyike a kiskőrösi házából elektronikusan vagy telefonon egyeztetve, a kiszemelt laptop, tablet, mobiltelefon vagy játékkonzol vételárát előre átutaltatta az érdeklődő vevőkkel. A pénz a fiatalabb vádlott nevére nyitott öt bankszámla egyikére érkezett meg. A kicsalt összegeket a vádlottak egymás között elosztották és elköltötték.

Hasonló cikkünk:  Nekiment a tanulóvezetőnek a gyorshajtó, és lelökte az útról

5-10 ezer forintot vesztettek a „szerencsésebb” vevők, akik csak előleget utaltak át azért, hogy a vételár hátra lévő részének kifizetéséig ne hirdessék tovább a kiszemelt terméket. A vételárat egy összegben átutaló sértetteket fejenként 40-60 ezer forint kár érte.

Kecskeméti és Bács-Kiskun vármegyei áldozataik mellett Zalából, Veszprémből, a Hajdúságból, Heves vármegyéből és Budapestről is jelentkeztek becsapott vevők, akik a nyomozás során káruk megtérítése érdekében polgári jogi igényt jelentettek be.
- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Ajánlásgyűjtés közben támadták meg a Kutyapárt kecskeméti jelöltjét a Petőfivárosban (videóval)

A Kutyapárt kecskeméti jelöltje, Kordik Szabolcs és tagtársa április 24-én támogató aláírásokat gyűjtött a Petőfivárosban, az Énekes utcában, amikor...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...