fbpx
9.9 C
Kecskemét
2024. február 25., vasárnap

FRISS HÍREK

Nem létező műszaki cikkeket árultak a kiskőrösi internetes csalók

- Advertisement -

Egy kiskőrösi internetes csaló páros 71 vevőt károsított meg, akik ellen a Kecskeméti Járási Ügyészség bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett csalás miatt emelt vádat. A többszörösen büntetett férfiak 2022 januárjáig közel másfél éven keresztül úgy jutottak rendszeres jövedelemhez, hogy internetes hirdetési oldalon alacsony áron kínáltak népszerű elektronikai termékeket annak ellenére, hogy azokkal ténylegesen soha nem rendelkeztek – áll a vádiratban.

Műszaki cikkek fotóit és a hozzájuk tartozó műszaki leírásokat mentettek le más internetes oldalról, hogy a saját termékeikként tudják azokat hirdetni. E-mail fiókot hoztak létre a vevőkkel való kapcsolattartás érdekében, és több telefonszámot is használtak. A vádlottak egyike a kiskőrösi házából elektronikusan vagy telefonon egyeztetve, a kiszemelt laptop, tablet, mobiltelefon vagy játékkonzol vételárát előre átutaltatta az érdeklődő vevőkkel. A pénz a fiatalabb vádlott nevére nyitott öt bankszámla egyikére érkezett meg. A kicsalt összegeket a vádlottak egymás között elosztották és elköltötték.

Hasonló cikkünk:  Netes banki csalás áldozata lett a kecskeméti polgármester

5-10 ezer forintot vesztettek a „szerencsésebb” vevők, akik csak előleget utaltak át azért, hogy a vételár hátra lévő részének kifizetéséig ne hirdessék tovább a kiszemelt terméket. A vételárat egy összegben átutaló sértetteket fejenként 40-60 ezer forint kár érte.

Kecskeméti és Bács-Kiskun vármegyei áldozataik mellett Zalából, Veszprémből, a Hajdúságból, Heves vármegyéből és Budapestről is jelentkeztek becsapott vevők, akik a nyomozás során káruk megtérítése érdekében polgári jogi igényt jelentettek be.
- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Kamu igazoltatásokkal csaltak ki TAO-pénzeket a KTE kézilabdacsapatánál

A Magyar Narancs csütörtöki lapszámában megjelent cikk szerint jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalással és többrendbeli személyes adattal való...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...