fbpx
11.5 C
Kecskemét
2024. április 28., vasárnap

FRISS HÍREK

170 millió forinttal károsította meg ügyfeleit a kecskeméti jogász – letartóztatták

- Advertisement -

Egy kecskeméti jogászt azzal gyanúsítanak, hogy pénzügyi szolgáltatást végzett a Magyar Nemzeti Bank engedélye nélkül, és adósságrendezés helyett 170 millióval húzta le az ügyfeleit. A férfit letartóztatták – áll a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség közleményében.

A gyanúsítás szerint a jogász díjazás fejében banki adósságok rendezését vállalta, ez által 16 ügyféltől összesen közel 170 millió forintot vett fel. Azonban a pénzt nem a hitelük lezárására vagy kiváltására fordította, hanem ellopta.

Az őrizetbe vett jogász végzettségű férfit jogosulatlan pénzügyi tevékenység, jelentős értékre, üzletszerűen elkövetett sikkasztás bűntette, valamint hamis magánokirat felhasználásának vétségével gyanúsítják. Mivel tartani lehet a szökésétől, elrejtőzésétől, az ügyészség a legszigorúbb kényszerintézkedés, a letartóztatás elrendelését indítványozta a férfival szemben.

Emellett két korábbi, jogerős börtönbüntetés felfüggesztésének próbaideje alatt is állt a férfi a bűncselekmények elkövetésekor, így esetében a bűnismétlés veszélye is reálisan fennáll. Az ügyben eljáró nyomozási bíró egyetértett az ügyészség indítványával, és letartóztatta a férfit. A döntés ellen a gyanúsított és védője fellebbezett.

Hasonló cikkünk:  Hosszabb, több részleget érintő sztrájk lehet a Mercedes-gyárban, ha nem haladnak a bértárgyalások

via 24.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Elengedte” a városvezetés a Csiperót, az egyesület kijelentette: nem kíván eltérni az alapkoncepciótól

Hat éve nem rendezték meg Kecskeméten az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozót, közkedvelt nevén a Csiperó Fesztivált....

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...