Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

2023. őszétől elindul a Setét Jenő Roma Közpolitikai Akadémia

- Advertisement -

Mottó: „A társadalmi akcióink során a romák aktív állampolgárként és felelősen gondolkodó, véleményformáló, cselekvő közösségként jelennek meg a helyi társadalmakban. A roma közösségeket érintő és más társadalmi ügyekben is aktív állampolgári magatartást szorgalmazzuk, ezért gyakorta véleményezői, résztvevői és generálói vagyunk társadalmi eseményeknek.” /Setét Jenő/

Az Akadémiáról 

Az Akadémia emléket kíván állítani Setét Jenő szakmai munkásságának, továbbadni az Ő szellemi örökségét, bemutatni a magyarországi roma mozgalom eddigi útját. Emellett olyan tudással és készségekkel szeretné felvértezni a résztvevő roma embereket, hogy azok birtokában sikeresebben tudják a roma közösség érdekeit képviselni, ismerve az aktív állampolgárság széles eszköztárát, a döntéshozatalok folyamatát, a jó kormányzás elveit.

A kiválasztott résztvevők számára egy ötször kétnapos képzés-sorozatot biztosítunk, továbbá olvasmányokat, segédanyagokat a képzési alkalmak között. Az Akadémiát sikeresen elvégzők lehetőséget kapnak arra, hogy kis összegű támogatásokra pályázzanak, melyek segítségével a gyakorlatban is kipróbálhatják a megszerzett érdekérvényesítési tudást. Ezek megvalósításához tervező alkalmat és mentori támogatást is nyújtunk.

Kiket várnak?

Olyan, 18 év felettiek jelentkezését várják, akik:

  • romának vallják magukat;
  • szeretnék jobban megismerni Setét Jenő munkásságát és a magyarországi roma mozgalom történetét;
  • aktívak a saját közösségükben vagy szeretnének azzá válni;
  • elkötelezettek a demokratikus értékek mentén.

Jelentkezési határidő: 2023. április 30.

Jelentkezés módja: ide kattintva elérhető jelentkezési lap kitöltése

Július közepéig minden jelentkezőt értesítenek a döntésről.

- Advertisement -
Exit mobile version