Csintalan Sándor szerint Dobos József volt MSZP-s politikus a KDNP-ben folytathatja

- Advertisement -

A kecskeméti szocialisták háza táján az elmúlt két hónapban nagy a sürgés forgás. Csintalan Sándor ellenzéki megmondóember jött, Dobos József városi pártelnök viszont ment, aki 21 év párttagság után bejelentette kilépését az MSZP-ből.

Köszöntelek a szocialista párt kecskeméti szervezetének a nevében. Munkádra számítunk. Jövőre önkormányzati választásokra kerül sor. És a csapat összefogásában számítunk rád.” – fogadta kézfogással még június közepén Dobos Csintalant az MSZP helyi irodájában. Herzog Edit egykori uniós képviselő még azt is mondta, hogy ez fordulópontot jelent a párt életében, mert innentől nem mennek, hanem jönnek a szocialistákhoz.

Dobos József, aki 2016 óta a párt városi elnöke, mégis kilépett az MSZP-ből. Váratlan fordulat ez, a hír sokakat meglepett helyben. A bútorboltot vezető politikust sokan ugyanis 17 éve a szocialista párt tagjaként ismerik a városi közgyűlésben. Politikáját, mondatait, lépéseit figyelik szavazói, és a kormánypárti városvezetés is tárgyal vele; Dobos ugyanis 2019 óta Kecskemét településfenntartásért felelős tanácsnok.

Csintalan a legújabb Kötöttfogás politikai beszélgetős műsorban nem is hagyta válasz nélkül a kecskeméti ellenzéki oldalon történt drámai és váratlan fordulatot. Mint azt mondta, Dobost „ezer éve” ismeri, aki egyébként nem keveset tett azért, hogy újra belépjen az MSZP-be. Szerinte „a folyamatok irányából lehet arra következtetni”, ami „nagy valószínűséggel igaz”, hogy a bútorboltjából élő városi pártelnök, aki harmincegynéhány dolgozó egzisztenciájáért felelős, a KDNP-ben folytathatja.

Nem a DK-ba megy, mert a politikai nyomás és a biznisz nem arra felé tolják és viszik. Tehát a politika is elkezdi eszközként felhasználni az ilyenfajta zsarolásokat. A mai politikai rendszerben nem egyszerűen arról van szó, hogy politikai előnyekkel gazdasági haszon szerezhető. Hanem arról is, hogy a politikai célok elérése érdekében a gazdasági nyomásgyakorlás és a zsarolás eszközeivel élnek.

– fogalmazott Csintalan, akinek visszatalálását anyapártjához az országos, s még a kormánypárti lapok érdeklődését is felkeltette.

Érkezésére a kecskeméti szocialisták kisebb fogadóbizottságot is állítottak, ahol Dobos köszöntette régi-új tagjukat. A Mandiner ekkor megkérdezte az akkor még városi pártelnököt, annak ellenére is támogatják-e Csintalant, hogy korábban elhagyta a szocialistákat és évekig a Fidesznek volt tagja. Dobos erre azt válaszolta, ha valaki átigazol a kormánypártba, az bocsánatos bűnnek számít, ha viszont fordítva, azt sokan elítélik. Egyébként pedig úgy tudja, Csintalan azért távozott anno az MSZP-ből, mert összekülönbözött a Gyurcsány-féle pártvezetéssel, ami viszont már a múlt, és ennek már nincs jelentősége.

Jövő tavasszal önkormányzati választásra kerül sor, a kecskeméti ellenzéki pártoknak dönteniük kell az indulásuk formájáról, együtt, külön vagy koordináltan szállnak ringbe. Információink szerint szeptemberben és októberben a Szövetséget jelenleg alkotó pártok mindegyike nyilatkozni fog. Az MSZP már biztosan Dobos nélkül készül, aki a KecsUP kérdésére, hogy valamelyik más párt jelöltjeként vagy függetlenként tervez-e indulni, azt felelte: függetlenként képzeli el. Egyéni képviselői mandátumáról viszont nem mond le, annak ellenére sem, hogy felszólította erre az ellenzéki pártokat tömörítő Szövetség a Hírös Városért Egyesület frakciója.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Szeberényi képviselő ostort ragadott – szavazzon, röhejes vagy inkább cuki?

Megpróbálkozott az ostorpattogtatással Szeberényi Gyula Tamás, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselője, és a végeredményről egy videót is megosztott közösségi oldalán....

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version