fbpx

FRISS HÍREK

Nyílt nap és kiállítás a Nemzetközi Kerámia Stúdióban

- Advertisement -

November 3-án megismerhetjük az idei Nemzetközi Kerámiaművészeti Szimpózium résztvevőit. A nap folyamán előadásokat tartanak a kerámiaművészek és egy közös kiállítással zárják a Nemzetközi Kerámia Stúdióban eltöltött négy hetes alkotói munkát. 

A Nemzetközi Kerámia Stúdió, a Kortárs Kerámiaművészetért Alapítvány és a Néprajzi Múzeum szervezésében betekintést nyerhetünk 7 elismert alkotó munkásságába. Az előadásokon megismerhetjük gondolatvilágukat, munkamódszereiket és művészi pályájuk mérföldköveit, valamint a Néprajzi Múzeum a témához kapcsolódó előadását hallgathatjuk meg.

A program záróeseménye a szimpózium kiállítása lesz, ahol nemzetközi művészek bemutatják a budapesti Néprajzi Múzeum témájára reflektáló munkáikat. 

A művészeket a szervezők arra invitálták, hogy a szimpózium alatt készülő munkáikkal a Néprajzi Múzeum kerámiagyűjteményéből merítsenek inspirációt és valamilyen formában reflektáljanak arra kortárs alkotásaikkal. A szimpózium témája: „GYÖKEREK”, mely szabadon és tágan értelmezhető volt a művészek számára. 

Hasonló cikkünk:  Helyi buszjáratot tervez Máriahegyben a KeKo májustól

A szimpózium résztvevői Simon Holpert (FR), Jakobovits Márta (HU), Emelia Hiltner (USA), Boldizsár Zsuzsa (HU), Kovács Máté (HU), Monori Anita (HU) és Radics Márta (HU).

A kiállításmegnyitó november 3-án 17 órakor lesz a Kápolna Galériában. A szimpóziumon készült alkotások később a Néprajzi Múzeumban is kiállításra kerülnek.

A nyílt nap részletes programja, az előadások rendje elérhető a Nemzetközi Kerámia Stúdió oldalán.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Megszűnhet a járóbeteg-ellátás a Honvédkórházban

2025. január 1-jétől már nem lesznek járóbeteg-szakrendelések a Honvédkórházban (Repülőkórházban) - értesült a KecsUP az intézmény jelenlegi és korábbi...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...