fbpx

FRISS HÍREK

Sokat tudó feeder orsó korrekt áron

- Advertisement -

Reális elképzelés-e sokat tudó feeder orsó kivitelt találni lehetőleg tisztességes, bárki számára megfizethető áron? Egyáltalán milyen konkrétumokban lehet azt mérni, hogy egy-egy, a feeder horgászat követelményeire specializált kivitel sokat tud-e?

Megannyi szenvedélyes horgász szemszögéből lényeges kérdések ezek. Úgyhogy ennek megfelelően máris mélyre ásunk a témában.

Mik lehetnek a jogos elvárások egy feeder orsó keresésénél?

Mindenekelőtt arra gondolhat egy horgász, hogy a választott típus mind a dobásoknál, mind a fárasztás ideje alatt hatékonyan segítse a halfogást. Igazodva ahhoz, hogy partközeli finom pecáról, vagy 100 méter feletti távoli horgászatról van-e szó.

Többek között a Damil.hu webshop horgász orsó palettájáról is ez alapján a legjobb válogatni. Figyelve rá, hogy a kiválasztott modell méretben, csapágyak számában és terhelhetőségben is illeszkedjen a pecázás jellegéhez.

Számít az anyagminőség, a fék precizitása, a dobra feltekerhető damil mennyisége, valamint a konkrét típus is. Utóbbi alatt azt értjük, hogy adott esetben egy elsőfékes, vagy egy nyeletőfékes kivitel is kézenfekvő megoldásnak bizonyulhat.

A gyártó tudatos megválasztása is sokat lendíthet a döntésen

Elvégre egy-egy jól bevált márka termékeiben ritkán csalódik az ember horgászként. Tipikus példa ennek a tényére a Trabucco, melynek az Inspiron FDR orsócsalád garnitúrájával nem lehet mellélőni.

Hasonló cikkünk:  Heteken belül érkezik a postaládákba az NVI-értesítők a június 9-i EP- és önkormányzati választásra

Már csak azért sem, mivel a szériában 4500-as, 5500-as és 6500-as méret is akad. A kisebb modellek például keszeges feeder horgászathoz ideálisak, míg a 6500-as méret bőven elég a 100 méter feletti nagypontyos távok eléréséhez is.

Előnynek számít a könnyű önsúly, hisz így a felszerelés sokkal kiegyensúlyozottabb lehet. Pláne annak tükrében, hogy a könnyed jelleghez masszív felépítés társul. A fent említett szériánál ezt az úgynevezett X-Tra Trough Graphite anyag segíti elő.

Ami szintén hozzáadott érték egy feeder orsó esetében

A fárasztások hatékonyságát tekintve nem elhanyagolható faktor a zsinórfektetés, valamint a lassú dobemelés megléte. A fent említett Trabucco Inspiron FDR orsócsalád esetében mindkét faktor csaknem tökéletes. 

Lényeges szempont lehet még a kiválasztásnál, hogy az egyébként alumíniumból készült dob távdobásra legyen optimalizált. Ez a fajta kidolgozás nagyban megnövelheti egy standard dobásnál is az elérhető távolságot.

Ezenfelül akadnak olyan haladó technikai megoldások is, mint a felkapókar túlméretes és a csavarodást megakadályozó zsinórvezető görgője. Ezek bár látszólag apróságnak tűnhetnek, valójában elképesztően sokat adhatnak hozzá a feeder horgászat eredményességéhez.

Különösen a fent többször idézett kiviteleknél, amelyek mindezek mellett még korrekt pénztárcabarát áron is hozzáférhetők.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...