fbpx
9.9 C
Kecskemét
2024. február 25., vasárnap

FRISS HÍREK

Sokat tudó feeder orsó korrekt áron

- Advertisement -

Reális elképzelés-e sokat tudó feeder orsó kivitelt találni lehetőleg tisztességes, bárki számára megfizethető áron? Egyáltalán milyen konkrétumokban lehet azt mérni, hogy egy-egy, a feeder horgászat követelményeire specializált kivitel sokat tud-e?

Megannyi szenvedélyes horgász szemszögéből lényeges kérdések ezek. Úgyhogy ennek megfelelően máris mélyre ásunk a témában.

Mik lehetnek a jogos elvárások egy feeder orsó keresésénél?

Mindenekelőtt arra gondolhat egy horgász, hogy a választott típus mind a dobásoknál, mind a fárasztás ideje alatt hatékonyan segítse a halfogást. Igazodva ahhoz, hogy partközeli finom pecáról, vagy 100 méter feletti távoli horgászatról van-e szó.

Többek között a Damil.hu webshop horgász orsó palettájáról is ez alapján a legjobb válogatni. Figyelve rá, hogy a kiválasztott modell méretben, csapágyak számában és terhelhetőségben is illeszkedjen a pecázás jellegéhez.

Számít az anyagminőség, a fék precizitása, a dobra feltekerhető damil mennyisége, valamint a konkrét típus is. Utóbbi alatt azt értjük, hogy adott esetben egy elsőfékes, vagy egy nyeletőfékes kivitel is kézenfekvő megoldásnak bizonyulhat.

A gyártó tudatos megválasztása is sokat lendíthet a döntésen

Elvégre egy-egy jól bevált márka termékeiben ritkán csalódik az ember horgászként. Tipikus példa ennek a tényére a Trabucco, melynek az Inspiron FDR orsócsalád garnitúrájával nem lehet mellélőni.

Hasonló cikkünk:  Az amerikai kongresszusból NATO-ügyi küldöttség érkezik Budapestre

Már csak azért sem, mivel a szériában 4500-as, 5500-as és 6500-as méret is akad. A kisebb modellek például keszeges feeder horgászathoz ideálisak, míg a 6500-as méret bőven elég a 100 méter feletti nagypontyos távok eléréséhez is.

Előnynek számít a könnyű önsúly, hisz így a felszerelés sokkal kiegyensúlyozottabb lehet. Pláne annak tükrében, hogy a könnyed jelleghez masszív felépítés társul. A fent említett szériánál ezt az úgynevezett X-Tra Trough Graphite anyag segíti elő.

Ami szintén hozzáadott érték egy feeder orsó esetében

A fárasztások hatékonyságát tekintve nem elhanyagolható faktor a zsinórfektetés, valamint a lassú dobemelés megléte. A fent említett Trabucco Inspiron FDR orsócsalád esetében mindkét faktor csaknem tökéletes. 

Lényeges szempont lehet még a kiválasztásnál, hogy az egyébként alumíniumból készült dob távdobásra legyen optimalizált. Ez a fajta kidolgozás nagyban megnövelheti egy standard dobásnál is az elérhető távolságot.

Ezenfelül akadnak olyan haladó technikai megoldások is, mint a felkapókar túlméretes és a csavarodást megakadályozó zsinórvezető görgője. Ezek bár látszólag apróságnak tűnhetnek, valójában elképesztően sokat adhatnak hozzá a feeder horgászat eredményességéhez.

Különösen a fent többször idézett kiviteleknél, amelyek mindezek mellett még korrekt pénztárcabarát áron is hozzáférhetők.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Kamu igazoltatásokkal csaltak ki TAO-pénzeket a KTE kézilabdacsapatánál

A Magyar Narancs csütörtöki lapszámában megjelent cikk szerint jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalással és többrendbeli személyes adattal való...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...