fbpx

FRISS HÍREK

A horgászbotok keresésének döntő faktorai manapság

- Advertisement -

Mit nézzen meg a javaslatok alapján az, aki horgászbotok terén készül éppenséggel a beszerzésre, és talán ez lesz számára az első próbálkozás magával a horgászattal? Ez a cikk jó eséllyel segíteni fog a döntésben.

Méghozzá gyakorlatias módon, merthogy érinteni fogjuk a kiválasztás szempontjából lényeges faktorokat. Eltökélt szándékunk, hogy ennek köszönhetően minél több tudatos horgász próbálhasson sikeresen szerencsét a vízparton.

A horgászbotok tudatos keresésének elsődleges kiindulópontja

Mindig a módszerhez választunk botot és nem fordítva. Módszert pedig annak alapján a legjobb keresni, hogy az adott vízterület adottságaihoz mérten a megfogni kívánt halfajok hol tartózkodnak, és miként lehet őket eredményesen megfogni.

Ez a legokosabb gondolkodásmód, például ha a Fishinda horgászbotok kapcsán elérhető széles választékával is találkozik az ember. Így nem veszünk el kapásból azon morfondírozva, hogy bojlis, feeder, match, netán spicc vagy egyéb bottal járhatunk-e jól.

Ha valaki még kezdő, és most ismerkedik a horgászat rejtelmeivel, célszerű az egyszerűbb, könnyebben kezelhető változatokkal indítani. Aztán ahogy megjön a rutin és a gyakorlat, úgy lehet komolyabb kategóriára váltani.

Fizikai paraméterek és jellemzők közül az alábbiak a legfontosabbak

Elsődleges szempont a bothossz, ami szorosan összekapcsolódik a dobósúly tartománnyal. Mindkettőnek szinkronban kell lennie egyrészt a végszerelék erősségével vagy finomságával, másrészt a megdobni kívánt távolsággal.

Hasonló cikkünk:  Kevés a magyar vasút kapacitása a szaporodó autó- és akkugyárak forgalmához

Egy horgászpálca akkor teljesít igazán, ha nem terheljük túl, de azért dolgoznia is kell. Érdemes külön figyelmet fordítani az akcióra is. A jobb modellek nemcsak a spiccnél, hanem egész testben görbülnek, ami jóval több erőtartalékot ígér.

Természetesen fontos az anyagok minősége, a gyűrűk kidolgozása, a markolat nívója is. Ideális esetben egy gerinces, strapabíró, megbízható modellt sikerül kiválasztani. Legjobb, hogy ennek nem is feltétlenül kell egy vagyonba kerülnie.

Mennyit érdemes pénzben fordítani a horgászbotok beszerzésére?

Minden azon múlik, hogy egyrészt mit engednek meg az anyagi lehetőségek, másrészt mennyi gyakorlat van az ember háta mögött. Nem muszáj kapásból a legdrágábbat választani, elvégre a horgászbot csak egyetlen tényező a halfogás szempontjából.

Sokat számít, de nem áll mindenek felett. Ugyanolyan fontos, mint az orsó, a zsinór, a végszerelék, az etetőanyag vagy a csali, nem beszélve a választott módszerről és annak minél precízebb végrehajtásáról.

A leginkább racionális megközelítés, ha elsőre egy olcsóbb, belépő szintű spiccbottal vagy egyszerűbb pálcával kezd az ember. Aztán pecáról pecára kell tanulni, tapasztalatot gyűjteni, és utána szép lassan lehet lépdelni előre.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...