fbpx

FRISS HÍREK

Dunaújvárosnál kiégett egy busz, vizsgálják mitől

- Advertisement -

Teljesen kiégett egy távolsági busz a 6-os úton. A Veszprém–Kecskemét-vonalon közlekedő busz motortere hétfő reggel 8:40-kor gyulladt ki Dunaújváros közelében – válaszolta a Volánbusz a Telex kérdésére.

„Az autóbusz-vezető azonnal megállt, a jármű 12 utasát haladéktalanul és biztonságosan leszállította a buszról, értesítette a tűzoltóságot és megkezdte az oltást, mely sajnos nem járt sikerrel, a jármű kiégett” – írta a Volánbusz.

A válaszból még kiderült, hogy a kigyulladt buszt 2016-ban gyártották, a legutóbbi műszakija idén október végén volt. Vizsgálják a tűzoltóság bevonásával, hogy mi okozta a tüzet.

Minden olyan részt, amely tűzesetet okozhat, a szokásosnál is gyakrabban szoktak átvizsgálni – írták, majd hozzátették:

„2022-ben öt, 2023-ban eddig hét nyílt lánggal járó, tényleges tűzeset érintette csaknem 6000 darabos járműállományunkat. Társaságunk autóbuszainak karbantartása szigorú rendszerben történik.”

A tűzoltó készülékeket is rendszeresen átvizsgálják, ám, mint fogalmaztak, „mindezek ellenére is előfordulhatnak váratlan meghibásodások okozta tűzesetek”.

A Deol.hu korábban azt írta, egy beugrós sofőr vezette a hétfőn kigyulladt buszt: erre a Volánbusz azt írta, az információ téves, „kollégánk évtizedek óta társaságunknál dolgozik, rendszeresen a Veszprém–Kecskemét-vonalon szállítja az utasokat.”

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Csoportosan küldtek el dolgozókat a kecskeméti Mercedes-gyárból

Olvasónktól értesültünk arról, hogy a kecskeméti Mercedes-Benz gyárban hirtelen, az előzetes kommunikációval ellentétesen közölték több kölcsönzött munkavállalói csoporttal, hogy...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...