fbpx
3.6 C
Kecskemét
2024. február 22., csütörtök

FRISS HÍREK

Szégyellje magát – üzente a bicskei gyermekotthon egykori lakója Novák Katalinnak

- Advertisement -

Az RTL Híradója megkereste a bicskei gyermekotthon egyik lakóját, akinek szerepvállalása nagyban hozzájárult, hogy 2016-ban lelepleződött a pedofil igazgató. A stáb arról kérdezte Juliánt, mit szól hozzá, hogy Novák Katalin elnöki kegyelemben részesítette a szintén elítélt igazgatóhelyettest, aki az ügyek eltussolásában vállalt szerepet a bíróság szerint.

Julián a Híradónak azt mondta:

„Nehezen felfogható a köztársasági elnök asszony döntése, nem kegyelemre méltó az az ember, aki hosszú éveken át asszisztált egy olyan bűncselekmény-sorozathoz, ami jóvátehetetlen károkat okozott sok emberéletben.”

Az egykor az igazgató által molesztált Julián, akit a kegyelemben részesített helyettes pénzzel próbált rávenni, hogy vonja vissza a vallomását, a konkrét döntéssel kapcsolatban azt mondaná Nováknak,

„szégyellje magát”.

Pénteken derült ki a nyilvánosság számára a 444 cikke nyomán, hogy Novák Katalin 2023 áprilisában megkegyelmezett a bicskei gyerekotthon egykori igazgatóhelyettesének, aki arra kényszerítette az akkori igazgató által szexuálisan zaklatott gyereket, hogy vonja vissza a vallomását. A férfi 3 évet és 4 hónapot kapott tettéért, de a köztársasági elnök döntése nyomán tavaly tavasszal szabadon távozhatott.

Hasonló cikkünk:  Tavaly több, mint száz alkalommal adott engedélyt a bíróság titkos megfigyelésekre

A kegyelemről az áldozatok ügyvédje, Gál András is a sajtóból értesült. Gál a Telexnek azt mondta „innentől kezdve a kiszolgáltatott sértettek évtizedes küzdelmének, valamint a sértetti képviseletnek semmi értelme, ha egy ilyen megtörténhet”.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A Fidesz szerint kapacitás-áthelyezés történik, az ellenzék szerint bezárják az óvodákat Kecskeméten

A törvényben meghatározott maximális 25 főnél több gyermek vehető fel a Corvina, a Ferenczy Ida és a Kálmán Lajos...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...