fbpx

FRISS HÍREK

Látványos animációban mutatja be a NASA az elmúlt 30 év tengerszint emelkedését

- Advertisement -

A NASA az elmúlt 30 év adatai alapján látványos animációban mutatja be, hogy mekkora probléma a tengerszint emelkedése. Az igencsak rémisztő adatokat egy hajó ablakán keresztül ábrázolják, amin keresztül jól látszódnak a hullámok – és persze a vízszint emelkedése.

1993 körül még csak a hajóablak feléig ér a víz, ami az évek múlásával egyre csak emelkedik. Napjainkra határozottan látszik a mértéke, ami körülbelül 9 centiméter. Az adatok az Integrated Multi-Mission Ocean Altimeter Data for Climate Research-től származnak.

Pár centi nem tűnhet soknak, azonban minden centi vízszint-emelkedés egyre inkább veszélybe sodorja a partok mentén élőket, így pedig különösen aggasztó a közel 30 év alatt történt, 9 centis növekedés. Olyan gyorsan emelkedik a tengerszint, hogy annak mértéke napi szinten 1 000 000 úszómedencényi vízzel egyenértékű.

Hasonló cikkünk:  Magyarország volt terítéken az EP jelenlegi mandátumának utolsó vitáján

 

via HVG

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Elengedte” a városvezetés a Csiperót, az egyesület kijelentette: nem kíván eltérni az alapkoncepciótól

Hat éve nem rendezték meg Kecskeméten az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozót, közkedvelt nevén a Csiperó Fesztivált....

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...