Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Törökország legfőbb ellenzéki pártja nagy választási győzelmet aratott Isztambulban és Ankarában

- Advertisement -

Törökország legfőbb ellenzéki pártja aratott győzelmet Isztambulban és Ankarában a helyi választásokon, amivel az elmúlt több mint két évtized legnagyobb vereségét mérte Recep Tayyip Erdogan elnökre és Igazság és Fejlődés Pártjára.

Vasárnap Isztambulban az urnák több mint 95 százalékát kinyitották, Ekrem Imamoglu, a Republikánus Néppárt (CHP) polgármestere kijelentette, hogy több mint egymillió szavazattal győzte le a kormányzó AK-párt jelöltjét.

Erdogan abban reménykedett, hogy kevesebb mint egy évvel azután, hogy harmadik elnöki ciklusát kivívta, visszaszerzi az irányítást a két legnagyobb török város felett. A török elnök 21 évvel ezelőtti hatalomra jutása óta ez volt az első alkalom, hogy pártja országszerte vereséget szenvedett az urnáknál.

A fővárosban, Ankarában az ellenzéki polgármester, Mansur Yavas annyira megelőzte riválisát, hogy győzelmet hirdetett, amikor még csak a szavazatok kevesebb mint felét számolták össze.

A CHP Törökország számos nagyvárosában is a győzelem felé halad, beleértve Izmirt és Bursát, Adanát és Antalyát.

A 70 éves Erdogan elnök elismerte, hogy a választások nem úgy zajlottak, ahogy remélte, de azt mondta ankarai támogatóinak, hogy ez „nem a végét jelenti számunkra, hanem inkább fordulópontot”.

- Advertisement -
Exit mobile version