fbpx
29 C
Kecskemét
2024. június 21., péntek

FRISS HÍREK

Így is lehet: bemutatkozó fórumot biztosítanak a polgármesterjelölteknek egy 600 fős községben

- Advertisement -

Szántódról az ország sok településén példát vehetnének: a község hivatalos lapja választási különszámmal jelentkezett, ebben minden polgármester-és képviselőjelölt közreadhatta terveit, elképzeléseit, sőt, az esélyegyenlőség jegyében egy nyilvános bemutatkozó fórumot is szerveznek részükre a helyi közösségi házban.

Szántód tavaly a 7 milliárd forint állami támogatással megsegített Balaland miatt került be gyakran a hírekbe, és persze amiatt is, hogy akkor a komplexum előtt lehet-e a Balatonban fürdeni vagy sem.

Most viszont egy olyan kezdeményezésre figyeltünk fel a 600 fős községgel kapcsolatban, amely magyarországi viszonylatban abszolút üdítő és példamutató.

A helyi képviselő-testület lapja, a Szántódi Hírlevél ugyanis nemrég választási különszámot készített. Ebben nemcsak felsorolják a választáson induló polgármester-és képviselőjelöltek nevét, hanem ábécésorrendben mindegyikük bemutatkozhat nagyjából azonos terjedelemben (a polgármesterjelöltek kicsit hosszabban, a képviselőjelöltek rövidebben). Egyébként – talán nem meglepő módon – mind függetlenek.

Hasonló cikkünk:  Visszalépett a főpolgármester-jelöltségtől Szentkirályi Alexandra

A címlapon egy nyilvános fórumot is meghirdettek a jelölteknek – mint írják, az esélyegyenlőség érdekében – június 1-jére, szombatra, a helyi Pálóczi Horváth Ádám Közösségi Házba. Ez a hír egyébként a község honlapjára is felkerült.

A különszám végén pedig a jegyző (egyben a helyi választási iroda vezetőjének) tájékoztatója olvasható a választással kapcsolatos fontos és praktikus tudnivalókról, például hogy milyen szavazólapokat kap majd a választópolgár, és hogy miként lehet mozgóurnát igényelni.

„Az Ön véleménye is számít. Véleményét úgy tudja kifejezni, hogy elmegy szavazni” – hívja fel a figyelmet Szántód jegyzője, dr. Törőcsik Gabriella.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Alá kellett dúcolni a mentőfeljárót és a rendelőintézet gyalogos feljáróját a kecskeméti kórházban

A mentőfeljárót fémoszlopokkal, míg a rendelőintézethez felvezető gyalogos feljárót egyelőre fagerendákkal támasztották alá. Elég nagy foltokban kilátszik a vasbetonszerkezet. Olvasónk...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...