fbpx
23.9 C
Kecskemét
2024. június 25., kedd

FRISS HÍREK

Vannak arra utaló információk, hogy Mészáros Lőrinc cégétől el nem készült vasúti munkát vettek át

- Advertisement -

A Szabad Európa által kiperelt dokumentumok, valamint részben nyilvánosan is elérhető információk arra utalnak, hogy az állam a kivitelezői szerződésnek nem megfelelő, úgynevezett készre jelentési dokumentumok alapján vehette át 2021 végén Mészáros Lőrinc cégétől a GSM-R vasúti fejlesztés optikai hálózatát több szakaszon is.

A GSM-R fejlesztés lényege, hogy a vasúti biztonság növelése céljából a MÁV saját kommunikációs rendszert hoz létre a fontosabb vasútvonalak mentén. Erre a beruházásra 2018-ban írtak ki közbeszerzést, amit Mészáros Lőrinc cége, az R-KORD Kft., valamint az i-Cell Mobilsoft Zrt. konzorciuma nyert meg. A befejezés dátuma azonban kötött volt, a beruházás eredeti értéke 58,85 milliárd forint lett volna, és részben uniós forrásból valósult volna meg a 2014–2021-es hétéves uniós költségvetés terhére. Ennek ellenére késve, csökkentett műszaki tartalommal, a tervezetthez képest drágábban és eltérő finanszírozással épült ki a rendszer.

A lap birtokába jutott dokumentumokból kiderült, hogy az átadott infrastruktúra több esetben még nem volt olyan állapotban, hogy el lehessen végezni a megfelelő optikai méréseket, és ezzel készre jelenteni az adott szakaszt. Az átadás-átvételi jegyzőkönyvek formátuma és az azokban tett megállapítások azonban teljesen ugyanazok:

Hasonló cikkünk:  Tudja milyen nélkülözni, ezért Mészáros Lőrinc adományozott

Az R-KORD kijelenti, hogy az adott vonalszakaszon az optikai fejlesztést a követelményeknek megfelelően megvalósította, ezt pedig a független mérnök nyilatkozatban tanúsítja.

Több példa is van arra, hogy hol, melyik beruházási szakaszokon érték tetten ezt a jelenséget, de más olyan műszaki, kivitelezési anomáliákat is említenek, amelyek szintén arra utalnak, hogy a teljesítés nem feltétlenül realizálódhatott akkor, amikor azt jelentették, elfogadták, kifizették.

Korábban is jelent meg számos hír, amikből látni lehetett, hogy gondok vannak a beruházásnál, illetve hogy drágult, valamint hogy az Integritás Hatóság is felfigyelt rá.

via 24.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Háromról két műszakra áll át a Mercedes-gyár júliusban, kérdés még, hány dolgozótól válnak meg

A KecsUP szerkesztősége úgy értesült, hogy a kecskeméti Mercedes-gyár július 22-től két műszakos munkarendre áll át, amely állítólag tartós...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...