fbpx

FRISS HÍREK

A választási eredmények alapján Magyar Péter és a Tisza Párt már a Fidesz súlycsoportjában folytathatja

- Advertisement -

A közvélemény-kutatások azt mutatták, hogy a Tisza Párt elsősorban a NER másfél évtizedében újra és újra megvert ellenzéket fenyegeti, és csak áttételesen a kormánypártot. A mostani választás nagy kérdése az volt, hogy sikerül-e tényleg a Tiszának, megsemmisíti-e az óellenzéket és a centrális erőtér szisztémáját – írja a Telex.

Májusban a Tisza Pártot 23 és 27 százalék közé mérték a közvélemény-kutatások, végül az EP-választáson majdnem 30 százalékot (29,69%) kapott. Vagyis egy három hónapos párt több szavazatot szerzett, mint az ellenzék összes többi pártja összesen. A közvélemény-kutatók 10-15 százalékpontos előnyt mértek a Tiszának a DK-hoz képest, az eredmény 21,5 százalékpont lett. Majdnem négyszer annyi szavazatot kapott Magyar pártja, mint Gyurcsányé.

A Fidesznek 17-23 százalék előnyt jósoltak a kutatások, ami végül 15 lett. Ez azt jelenti, hogy a Tisza az EP-szavazás eredményei alapján inkább a kormánypártok súlycsoportjába került. Az eddigi kép, miszerint a nagy Fidesz körül egy csomó kicsi, összefogásra képtelen párt kering, megszűnt. A Tisza akkorára nőtt, hogy egyedül képes a pár százalékosra zsugorodott kispártok híveit magához vonzani.

Hasonló cikkünk:  A köztévé vitát rendez, de ha az nem élőben, főműsoridőben lesz, Magyar Péter nem megy el

A Tisza Párt az önkormányzati választás budapesti listáján még közelebb került a Fideszhez. A fővárosi közgyűlésben a Fidesz 28,69 százalékot, a Tisza 27,34 százalékot szerzett. Ez 10-10 fideszes és tiszás képviselőt jelent Budapest vezetésében, és még 12-t a többi párttól összesen. A Tisza megkerülhetetlen tényező lesz a következő öt évben a budapesti politikában.

A fenti eredmények azért is figyelemre méltóak a Tiszától, mert mindezt úgy érte el, hogy nem állt rendelkezésére mindaz, ami a Fideszt jellemzi: Kubatov-lista, saját média, óriásplakátok, Facebook-hirdetésekre elköltött százmilliók. A Tisza innentől kezdve a lelkesedésen túl erőforrásban, szervezettségben csak jobban fog állni.

A Fidesz viszont annál hangosabbra már nem nagyon tudja tekerni a propagandát, hogy ha nem szavazol rám, akkor atomháború lesz, és mind meghalunk. 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Alá kellett dúcolni a mentőfeljárót és a rendelőintézet gyalogos feljáróját a kecskeméti kórházban

A mentőfeljárót fémoszlopokkal, míg a rendelőintézethez felvezető gyalogos feljárót egyelőre fagerendákkal támasztották alá. Elég nagy foltokban kilátszik a vasbetonszerkezet. Olvasónk...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...