fbpx
19.8 C
Kecskemét
2024. június 21., péntek

FRISS HÍREK

Jófej Városrendész program indult Kecskeméten

- Advertisement -

A növekvő számú szabálytalan parkolások és egyéb szabálysértések miatt a város útjára indított egy programot, amelynek célja, hogy a közlekedés biztonsága érdekében minél rövidebb ideig álljon fenn egy-egy ilyen balesetveszélyes állapot. Ehhez egy online programba lehet regisztrálni, ahol a parkoló autósok értesítést kapnak arról, ha szabálytalanságot követnek el, és egy rövid időkereten belül büntetés nélkül korrigálhatják a helyzetet.

kecsup.hu/Varga László

A szolgálatban lévő közterület-felügyelő szabálysértés észlelése esetén mérlegeli az elkövetett jogsértés súlyát, és ez alapján dönt, hogy a távollévő gépjárművezetővel szemben szankciót alkalmaz, vagy amennyiben a gépjármű tulajdonosa/üzembentartója regisztrált a Programra, úgy a regisztráló által megadott telefonszámon SMS-ben, továbbá e-mailben értesíti, hogy 15 percen belül szüntesse meg a szabálysértést. Amennyiben a gépjárművezető az üzenetben megadott határidőn belül nem érkezik a helyszínre és nem szünteti meg a szabálysértést, vagy ha a helyszínre érkezik, de a városrendész szóbeli felhívását követően sem hajlandó a szabálysértést megszüntetni, úgy helyszíni bírság kiszabására, vagy feljelentésre kerül sor.

„A felsorolt mulasztások esete számít bele a programba: közlekedési szabálysértés”

A fizető parkolásra és a szabályszegésekre, mint például a zöldfelületen történő parkolás, behajtási tilalom és kötelező haladási irány, nem vonatkozik a rendelkezés.

Hasonló cikkünk:  Csupán havi 38 ezer forintos ellátást kap egy súlyos betegségekben szenvedő 58 éves kecskeméti nő

A program többek közt a megállási és várakozási tilalmakra terjed ki. Például: megállni, vagy várakozni tilos táblával jelzett útszakasz, kapubeálló, árurakodóhely, járdán, vagy gyalogátkelőhely előtt öt méteren belüli várakozás.

Lakcímtől és tartózkodási helytől függetlenül bárki regisztrálhat. Nincs korlátozva a gépjárművek darabszáma sem, így egy személy akár több gépjárművet is regisztrálhat díjmentesen az oldalon. A regisztráció egyszerű, gépjárművenként kell benyújtani, rendszámonként legfeljebb egy mobiltelefonszám és egy email cím adható meg, valamint fel kell tölteni a forgalmi engedélyt.

A regisztráció elfogadását követően az adatok nem módosíthatók. Ha a jármű tulajdonosa/üzembentartója által megadott adatokban változás következik be, új regisztrációs kérelmet kell benyújtani.

A Programra az IDE kattintva regisztrálhat:

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Alá kellett dúcolni a mentőfeljárót és a rendelőintézet gyalogos feljáróját a kecskeméti kórházban

A mentőfeljárót fémoszlopokkal, míg a rendelőintézethez felvezető gyalogos feljárót egyelőre fagerendákkal támasztották alá. Elég nagy foltokban kilátszik a vasbetonszerkezet. Olvasónk...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...