fbpx
12.8 C
Kecskemét
2024. október 24., csütörtök

FRISS HÍREK

Kétmillió háromágú csillagos: elektromos Mercedes lett a jubileumi autó a kecskeméti gyárban

- Advertisement -

Októberben gördült le a gyártósorról a jubileumi, kétmilliomodik jármű a kecskeméti Mercedes-gyárban: egy tisztán elektromos hajtású, ötüléses EQB. 

A szerkesztőségünknek küldött sajtóközlemény kiemeli, az elektromos hajtású járművek a csúcskategóriás belsőégésű motorok és a plug-in hibridek mellett szerves részét képezik a gyár termékpalettájának. Az üzemben jelenleg a Mercedes-Benz A-osztály modelljei, a CLA Coupé és Shooting Brake modellek, valamint a Mercedes-Benz EQB-k készülnek. Tavaly több mint 174 000 jármű gördült le a gyártósorról a kecskeméti gyárban.

„Kétmillió elégedett ügyfél vezet olyan Mercedes-Benzt, amely Kecskeméten készült. Ez az eredmény elsősorban a munkatársaink sikere, akik nap mint nap szakértelemmel és szenvedéllyel építik a világ legvonzóbb járműveit a magyarországi telephelyen. Munkájuk minősége és a gyár hatékonysága példaértékű a Mercedes-Benz Operations teljes termelési hálózatában” – hangsúlyozta Jörg Burzer, a Mercedes-Benz Group AG igazgatóságának termelésért, minőségügyért és ellátási láncért felelős tagja.

Nyilatkozata szerint a mostani gyárbővítéssel biztosítják, hogy továbbra is megbízható partnerei lehessenek vásárlóiknak. Kiemelte, a kétmilliomodik jármű megerősíti a céget abban, hogy kompakt autóik iránt kitart a nagy kereslet.

„Köszönet illeti a teljes kecskeméti csapatot, akik hozzájárultak ehhez a fontos mérföldkőhöz a vállalatcsoport történetében” – áll a közleményben. Ebben arra is emlékeztetnek: a vállalat 2024-ben a legvonzóbb autóipari munkáltató lett a Randstad Awards díjazottjai között, egyúttal az elmúlt tizenegy évben tízszer ért el dobogós helyezést „Az év legvonzóbb munkáltatója” felmérésben.

Hasonló cikkünk:  Ismét menetidő-emelkedés a Budapest Nyugati–Szeged intercity járatán (videó)

Jens Bühler kecskeméti gyárigazgató (balra) és Jörg Burzer (jobbra) a kecskeméti Mercedes-Benz Gyár kétmilliomodik autójával / Fotó: MBMH Kft.

Mint ismert, az új modellek gyártására való felkészülés jegyében a telephelyen jelenleg jelentős bővítés zajlik. A folyamatban lévő, több mint 1 milliárd eurós gyárbővítés részeként épül egy új karosszéria- és összeszerelő üzem, valamint létesül egy új akkumulátorbeszerelő-üzem is. Az építkezés során először alkalmaznak olyan innovatív technológiákat, mint például az úgynevezett digitális iker.

„A kecskeméti gyárbővítéshez a Mercedes-Benz első alkalommal készítette el az egész csarnok teljes digitalizált ábrázolását. A digitális ikerben összegyűjtött adatok segítségével az összeszerelési folyamatok még gyorsabban optimalizálhatók, és az esetlegesen szükséges beavatkozások már korai szakaszban felismerhetők – anélkül, hogy a tényleges termelést meg kellene szakítani” – írta a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft.

Hozzátették: a gyártás átszervezése az új modellekre történő átálláshoz kapcsolódóan „növeli a foglalkoztatást a gyárban és a helyi beszállítói hálózatban, így középtávon számos új, magas színvonalú munkahelyet teremt”.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Kecskemét 2024-ben sincs a legélhetőbb városok között Magyarországon

Az MBH Jelzálogbank élhetőségi rangsora szerint 2024-ben Magyarországon továbbra sincs top 10-ben Kecskemét városa és Kecskeméti járás sem. A...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...