fbpx

FRISS HÍREK

Barackfákat visznek a városszépítők óvodáknak, iskoláknak

- Advertisement -

A Kecskeméti Városszépítő Egyesület 2015-ben határozta el, hogy újra híressé teszi a kecskeméti barackot saját hazájában. Ezért voltak előadások erről a gyümölcsről, és facsemetéket is osztottak, hogy egyre több kertben növekedjen ilyen fa. A város 650 éves fennállásakor szintén kiosztottak 650 fát, köztük rengeteg kecskeméti barackot.

Ekkor megfogalmazódott az is, hogy a város oktatási/nevelési intézményeiben is legyen legalább egy ilyen fa, hogy a gyerekek lássák, hogyan fejlődik, és hogyan érik rajta a gyümölcs. A városszépítők kezdeményezését a város is támogatta. Azért a Szent Miklós utcai óvoda volt az első intézmény, mert ennek az óvónői vállalták elsőként, hogy a nyári Belevaló Barack Fesziválon kiállított gyümölcsökből lekvárt főznek, és azt felkínálják a gyerekeknek.

Király József beszél

Király József, az egyesület elnöke elmondta a faültetésen, hogy ez nem egy akció. Ez egy tudatosan felépített folyamat. Mint ahogyan egy növény elültetése sem egyszeri pillanat. Hiszen utána gondozni kell úgy, ahogyan megkívánja. Az óvodákban és iskolákban elültetett fákat ezért a mezőgazdasági iskola diákjai fogják majd szakszerűen metszeni.

Rostás Gábor beszél

A Hírös Faiskola értékesítési vezetője, Rostás Gábor hozzátette, hogy egy egyéves fát hoztak elültetni, amelynek a fejlődése télen nem indul el még. De tavasztól már lehet figyelni rajta a rügyeket, később a virágokat.

Hasonló cikkünk:  A hirdetőtáblák és a politikai reklámok is napirendre kerülnek a közgyűlésen

Lábjegyzet

Az eseményen ott volt néhány óvodás is, de őket szándékosan lehagytuk a fotókról. Mivel nem értünk egyet azzal, hogy politikusok ( még ha más minőségben is ) gyermekekkel együtt szerepelnek oktatási/nevelési intézményben. Keményen ostoroztuk a választási kampányban a Fidesz-KDNP jelöltjeit is ezért, nem leszünk elnézőek az ellenzékkel szemben sem. A sajtó alapvető szerepe ugyanis az, hogy azokat, akik lehetőséghez jutottak, ellenőrizze és számonkérje.

Kérünk e helyről is minden politikust, hogy kezelje tabuként az ilyen intézményeket, és a gyerekeket. Valamint kérjük az intézmények vezetőit, hogy ne vigyenek oda gyerekeket olyan eseményekre, amelyeken politikusok vesznek részt. Persze előfordulhat, hogy muszáj megjelenni egy politikusnak, de mindkét fél törekedjen arra, hogy gyerekek ne legyenek szereplői az ilyen sajtóeseményeknek.

Például el tudjuk képzelni egy ilyen faültetés esetében, hogy gyerekek nélkül megtörténik az esemény, majd amikor mindenki elment, kiviszik a gyerekeket, és elmesélik, hogy voltak itt nénik és bácsik, hoztak egy barackfát, hogy az díszítse az udvart és lehessen követni a fa fejlődését.

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Bezárt a Szilvási Áruház, de mi lesz a helyén?

Húsz, harminc, majd a végén már ötven százalékos kiárusítás volt április végén a Szilvási Áruházban, aztán végleg bezárt. Hallottunk...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...