fbpx
25.5 C
Kecskemét
2024. május 5., vasárnap

FRISS HÍREK

Kiskertészek találkoztak a VIII. Kecskeméti Magvas Napon – galéria

- Advertisement -

A Kecskeméti Szatyor Közösség és a Mozgalom az Átalakuló Városért (MÁK) szervezésében zajlott a VIII. Kecskeméti Magvas Nap. Az esemény remek alkalom arra, hogy sok jó ember saját vetőmagokat és gondolatok cseréljen, tanuljon, ismerkedjen kis- és nagykertészekkel, a mezőgazdaságban jártas szakemberekkel.

A Magvas Napok sorozatában elévülhetetlen szerepe van a tavaly elhunyt Dr. Csatári Bálintnak. A geográfus tiszteletére a szervezők emlékfát ültettek a Széchenyi téren.

Minden évben egy téma köré van felépítve a kiskertészek találkozója, ebben az évben A fák rendkívüli szerepe kiskertünkben címet adták a szervezők. Rosznáky-Barna Péter a gyümölcsfákról tartott előadást, Dr. Tölgyesi Csaba a klímavédelem és az erdősítés összefüggéseibe avatta be az érdeklődőket, Rendek Olga ökogazdász a biológiai sokféleség fontosságára hívta fel a figyelmet, Dr. Andrési Dániel a KEFAG kutatási osztályvezető-helyettese az erdészeti mag- és csemetegazdálkodásról osztotta meg gondolatait és Kovács Attila faápoló az öreg fák ápolásának technikáiba vezette be a hallgatóságot.

Hasonló cikkünk:  Az 52-es főút fáinak kijelölése indokolt volt, de kivágásukra egyelőre nincs szükség

A kiállítók között volt Rendek Olga, a Kerekegyháza melletti Rendek Ökogazdaságból, Horváth Lászlóné Terike (Baba), a Kecskeméti Gombász és Gyógynövényklub képviseletében. Találkozhattunk a 10 millió Fa kecskeméti közösség képviselőivel is, akik a csoport saját készítésű vászonszütyőit hozták el a Magvas Napra.

Aki nem hozott magával magot az  sem ment haza üres kézzel, mert a Magház Közösségi Hálózattól és a Kecskeméti Szatyor Közösségétől juthatott vegyszermentes magokhoz.

A Magvas Napra ellátogatók mindemellett megismerhették a kenyér készítés rejtelmeit és a zöldkönyvtár könyvein keresztül magvas gondolatokat is olvashattak.

A nagyobb képért klikk a fotóra:

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Megszűnhet a járóbeteg-ellátás a Honvédkórházban

2025. január 1-jétől már nem lesznek járóbeteg-szakrendelések a Honvédkórházban (Repülőkórházban) - értesült a KecsUP az intézmény jelenlegi és korábbi...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...