fbpx

FRISS HÍREK

Izsák független polgármesterjelöltje petíciót indít a hulladéklerakó bővítése ellen

- Advertisement -

Izsákon időközi polgármesterválasztás lesz szeptember 20-án, mert a város első embere nyár elején lemondott, miután a kocsiját megrongálták.

Varga István független polgármesterjelöltet Végh Tamás Izsák alpolgármestere mutatta be. Varga 2019 ősz óta független önkormányzati képviselő. 2019-ig, hét éven át, mint alapító tag a Tegyünk Izsákért civil egyesület elnökeként tevékenykedett.

Az időközi polgármester-választáson ismét indul a tavaly ősszel, 21 év után leváltott fideszes Mondok József, akit költségvetési csalással és közokirat-hamisítással vádolnak, amiért több tízmilliós uniós támogatásból vendégházat épített, amibe végül maga költözött be.

Varga István petíciót indít a Kolon-tó mellett fekvő hulladéklerakó bővítése ellen

Izsák város közvéleményét most az foglalkoztatja, hogy a fokozottan védett Kolon-tóhoz közeli regionális hulladéklerakót bővítenék. Mondok József polgármestersége alatt, a város heves tiltakozása ellenére építették meg ezt a szemétlerakót. Korábban 19 település volt, amely ide szállította a szemetet. Jelen állás szerint 67 településről hoznák majd ide a hulladékot. A régi hulladéklerakó 17 év alatt telt meg. A tervezett lerakó nagysága megduplázódna, ami azonban 8 év alatt fog megtelni

– mondta el Varga István.

Az izsáki szeméttelep

A független polgármesterjelölt a beruházással kapcsolatosan a következő kérdéseket tette fel, ami ellen petíciót indított.

  • Miért a Kolon-tó nemzeti park szélére kell hordani fél Pest megye és Bács-Kiskun szemetét?
  • Miért jelenti ki a környeztvédelmi hatóság, hogy nem szükséges hatástanulmányt készíteni?
  • Mi történik majd a 8 év elteltével, ha a tervezett új lerakat is betelik? Újabbat nyitnak és lassan szeméthegyekkel veszik körül a városunkat? Védett területeinket? A megkérdezésünk nélkül?
  • Ki védi meg Izsákot, gyermekeinket, unokáinkat a szeméttelepen keletkező mérgező gázoktól, amit az uralkodó szélirány a város felé sodor?
Hasonló cikkünk:  Mi kellene ahhoz, hogy ne csak egy-két éjszakára jöjjenek a turisták Kecskemétre?

Az aláírásokat az utcán és online is gyűjtik, „Tiltakozunk az izsáki szeméttelep bővítése ellen!” címmel. 

Varga István a tavaly ősszel megkezdett utat folytatná

A független polgármesterjelölt kiemelte, hogy fontosnak tartja a munkahelyteremtést és, hogy 21. századi minőségű egészségügyi ellátást tudjanak biztosítani Izsákon. A város azon igényeit szeretné kielégíteni, ahol az izsákiaknak szükségük van a fejlődésre. Ilyen kiemelt területek közé sorolta az úthálózat javítását és az egészségügyi centrum megépítését.

Varga István független polgármesterjelölt / Fotó: kecsup.hu

Ehhez a munkához tavaly ősszel összeállt egy függetlenekből álló ütőképes csapat, amely az átlátható és a város érdekeit szolgáló költségvetést célozta meg. Majd a jelölt úgy értékelte az elmúlt szűk egy évet, hogy ezen az úton jól haladnak és ezt polgármesterként szeretné tovább folytatni.

Varga István azt is megemlítette, hogy a megyei értéktárba tíz izsáki helyi értéket választottak be, amire a jövőben is szeretnének támaszkodni. Ez egy tiszta forrás, ahonnan mindig lehet meríteni Izsák építkezéséhez.

A független polgármesterjelöltet Végh Tamás alpolgármester, Góhér Zoltán és Rácz Sándor független önkormányzati képviselők támogatják.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Megszűnhet a járóbeteg-ellátás a Honvédkórházban

2025. január 1-jétől már nem lesznek járóbeteg-szakrendelések a Honvédkórházban (Repülőkórházban) - értesült a KecsUP az intézmény jelenlegi és korábbi...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...