fbpx

FRISS HÍREK

Kövesse velünk a közgyűlést!

- Advertisement -

Szép napot mindenkinek!

Most szünet van, 12.15-kor folytatódik a közgyűlés. De mivel majdnem 30 napirendi pontot zárt ülésen tárgyalnak utána, mi el is köszönünk, mert azzal lényegében befejeződik  a mai ülés.


Három iskola vezetői pályázatait véleményezi a testület. A döntés nem a közgyűlés kezében van. A Zrínyi iskola esetében Tóth Lászlóné pályázott. A Bolyai gimnáziumban dr. Harnos István és Schnell Ildikó adta be anyagát. Az Éziben Balogné Papp Boglárka és Tajti István is igazgató lenne. Utóbbi kettő pályázó mellé nem állt oda a testület, a többieket mind javasolta a döntéshoz felé.


A Rudolf laktanya egyik istálóját alakítaná át két fiatal és élőzenés szórakozóhelyet csinálnának. A srácok, akik amúgy zenélnek, pályázatot adtak be elképzelésükről. Király József (MSZP) nem lát biztosítékot arra, hogy ha most lehetőséget kapnak a fiatalok, akkor a jövőben is bulihely lesz itt és nem adják tovább másnak. A polgármester elmondta, hogy nem lehet olyan kitételt tenni, hogy pl. 20 év múlva is erre használják az ingatlant. A testület megszavazta, szórakozóhely jöhet létre a Rudolf laktanyában.


Tart ám a munka, csak most apróbb, nem fajsúlyos témákkal megy az idő.


A Kecskeméti Közlekedési Központot a múlt gyűlésen létrehozták a város tömegközlekedésének szervezésére, most pedig tartalommal töltik fel. Nem buszos társaság lesz, nem vásárol buszokat. Szervezési és irányítási feladatokat végez majd. A menetrend éssszerű kialakítása is ide tertozik. Most határozzák meg a feladatait, hatásköreit. Dr. Homoki Tamás alpolgármester beszél erről. Az önkormányzat ellenőrizheti majd ezt a céget. Elindulhat majd a munka, megszavazták az anyagot.


Lesz babaköszöntő csomag, így döntött a testület. Mivel tavaly sok, összesen 1133 kecskeméti gyermek született, ezért a város úgy döntött, hogy egy kics csomaggal kedveskedik ezentúl a családoknak. A csomagban lesz szundikendő, csörgő, popsitörlő, krém és mesekönyv. Júliustól indul a program.


Engert Jakabné ( Fidesz-KDNP) az esélyegyenlőségi bizottság elnökeként javasolja, hogy továbbra is a Hit és Sport Alapítvány folytassa a munkát a közösségi házban, mert jó szakmai munkát végeznek. El is fogadták a folytatásról szóló előterjesztést.

Mák Kornél alpolgármester szerint jó munkát végeznek a roma közösség szolgálatában. Ő javasolja, hogy folytathassák továbbra is ezt a munkát.

Király József (MSZP) a Mezei utcai közösségi házról, amelyet a Hit és Sport Alapítvány működtet, azt kérdezi, hogy európai uniós szinten folyik-e ott a munka? Volt-e erről kimutatás?


Zárszámadás kipipálva. De jönnek kapcsolódó témák. Számok és számok.

Dr. Falusi Norbert (LMP)

Csökkent a zöld felületek száma 25%-kal. Rendben, hogy jönnek beruházók, kell a hely, de egészségügyi vonzata is van annak, hogy mennyi zöld van a városban. Ezért erre figyelni kell. Meg kell szabni a határt, hogy meddig lehet elmenni.

Szemereyné Pataki Klaudia polgármester

Figyel a város az utak fejlesztésére, de meg van kötve a keze, mert ezek drága fejlesztések. A lakók feladata, hogy a házak előtt milyen a kert és a járda, ez nem városi feladat. Azokat a járdákat tudja a város felújítani, amelyek nagy forgalmat bonyolítanak le.

Hasonló cikkünk:  A hirdetőtáblák és a politikai reklámok is napirendre kerülnek a közgyűlésen

Király József (MSZP)

A városrendezési bizottság elnökeként is az a véleménye, hogy a déli terület túlzottan fejlődik, ami problémákat okozhat abban a tekinetben, hogy túl nagy lesz a kontraszt más részekhez képest. Döcögős utak, rossz járdák. Erre figyelnie kell a következő testületnek. A számok gigantikusak és valóban nagyok a város lehetőségei.

Szemereyné Pataki Klaudia

Nem mutatja az anyag azt, amiről Dr. Falusi Norbert beszélt. De volt erről korábban kimutatás. Bár kevesebbet fogyasztottak a LED-es lámpák, az áremelkedés miatt ez nem ilyen arányban jelenik meg a spórolásnál.

Dr. Falusi Norbert (LMP)

A LED-es közvilágítással spórolt-e a város? Beváltotta-e a reményeket, mert a számokból nem ez derül ki. A polgármester mindjárt válaszol, csak most még egy másik kérdésre reagál.

A napirendekkel folytatódik a munka. Zárszámadás, száraz számok jönnek. A polgármester azt mondja, 185 milliárd forinttal gazdálkodott a város tavaly. Gyarapodott a város vagyonértéke 10 milliárddal. Növekedtek a pénzeszközök, ezért stabil gazdálkodást folytathatott a város. Érezhető a béremelés, a költségvetésben is látható a bérkorrekció. Az intézményekre többet költöttek és a sportra is több jutott. Közösségek, szervezetek is profitáltak abból, hogy növekedtek a bevételek. Reméli a polgármester, hogy a következő években is hasonlóan jól gazdálkodhat a város.


Ezek voltak a napirend előtti felszólalások. Közben derültség a teremben. A felújítások miatt a megyeházán zajongás a teremben. A polgármester reméli, hogy itt is csillapodnak a felújítási hullámok.

Kormánypárti képviselők meghívókat olvasnak fel. Kicsit leült ezzel a közgyűlés.

Szemereyné Pataki Klaudia polgármester

A városvezetés a békés együttélésre törekszik és bízik abban, hogy mindenki így politizál.

Király József (MSZP)

A Mercedes idetelepülése a város aranykorát hozhatja el. Tolja a gazdaságot, Kecskemét ennek nyertese. De ez maradjon is így! Az országos politika nehezíti ezt és nehezíti a helyzetet az EU-ban. Ez hatással lesz a városra is. A kormány erősíti az idegengyűlöletet. Emiatt félnek sokan, hogy a munkásszállókban Kecskeméten is sok lesz a külföldi. A kormány váltotta ki azt a hangot, amely a városban az ukránokról beszél. Gondolkodjanak el ezen! És mindenki majd az EP választáson.

Radics Tivadar (Jobbik)

A Jobbik közleményben fog ma reagálni.

Szemereyné Pataki Klaudia polgármester

Ne a pillanatnyi politikai érdekek motiválják a pártokat. A város a helyi érdekeket erősíti, tájékozódjanak a képviselők, mielőtt megszólalnak. Beszéljenek egymással a politikusok!

Radics Tivadar (Jobbik)

A Jobbik örül, ha megoldódik a magyar munkások lakhatása munkásszállásokkal. A hiros.hu cikkére reagálva elmondja: anno azért szavazták meg, mert ebben bíztak. Arra bátorítja a várost, hogy próbáljon tenni ellene, hogy ne legyenek nyomott bérek, ne menjenek el a magyar munkások.

Szőkéné Kopping Rita (DK)

Az elmúlt napok terrorcselekménye okán az áldozatok emlékére egy perces néma csend van a teremben. Ezt kérte a képviselő.


9 órakor kezdünk!

Megint figyelemmel kísérjük a képviselők munkáját, és minden fontos dologról beszámolunk itt. Bár a napirendek alapján úgy tűnik, szívgyógyszerért senkinek sem kell majd kapkodnia, a napirend előtti felszólalások okozhatnak még meglepetést.

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Megszűnhet a járóbeteg-ellátás a Honvédkórházban

2025. január 1-jétől már nem lesznek járóbeteg-szakrendelések a Honvédkórházban (Repülőkórházban) - értesült a KecsUP az intézmény jelenlegi és korábbi...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...