fbpx
13.5 C
Kecskemét
2024. április 26., péntek

FRISS HÍREK

Kövesse velünk a közgyűlést!

- Advertisement -

Szép napot mindenkinek!

Most szünet van, 12.15-kor folytatódik a közgyűlés. De mivel majdnem 30 napirendi pontot zárt ülésen tárgyalnak utána, mi el is köszönünk, mert azzal lényegében befejeződik  a mai ülés.


Három iskola vezetői pályázatait véleményezi a testület. A döntés nem a közgyűlés kezében van. A Zrínyi iskola esetében Tóth Lászlóné pályázott. A Bolyai gimnáziumban dr. Harnos István és Schnell Ildikó adta be anyagát. Az Éziben Balogné Papp Boglárka és Tajti István is igazgató lenne. Utóbbi kettő pályázó mellé nem állt oda a testület, a többieket mind javasolta a döntéshoz felé.


A Rudolf laktanya egyik istálóját alakítaná át két fiatal és élőzenés szórakozóhelyet csinálnának. A srácok, akik amúgy zenélnek, pályázatot adtak be elképzelésükről. Király József (MSZP) nem lát biztosítékot arra, hogy ha most lehetőséget kapnak a fiatalok, akkor a jövőben is bulihely lesz itt és nem adják tovább másnak. A polgármester elmondta, hogy nem lehet olyan kitételt tenni, hogy pl. 20 év múlva is erre használják az ingatlant. A testület megszavazta, szórakozóhely jöhet létre a Rudolf laktanyában.


Tart ám a munka, csak most apróbb, nem fajsúlyos témákkal megy az idő.


A Kecskeméti Közlekedési Központot a múlt gyűlésen létrehozták a város tömegközlekedésének szervezésére, most pedig tartalommal töltik fel. Nem buszos társaság lesz, nem vásárol buszokat. Szervezési és irányítási feladatokat végez majd. A menetrend éssszerű kialakítása is ide tertozik. Most határozzák meg a feladatait, hatásköreit. Dr. Homoki Tamás alpolgármester beszél erről. Az önkormányzat ellenőrizheti majd ezt a céget. Elindulhat majd a munka, megszavazták az anyagot.


Lesz babaköszöntő csomag, így döntött a testület. Mivel tavaly sok, összesen 1133 kecskeméti gyermek született, ezért a város úgy döntött, hogy egy kics csomaggal kedveskedik ezentúl a családoknak. A csomagban lesz szundikendő, csörgő, popsitörlő, krém és mesekönyv. Júliustól indul a program.


Engert Jakabné ( Fidesz-KDNP) az esélyegyenlőségi bizottság elnökeként javasolja, hogy továbbra is a Hit és Sport Alapítvány folytassa a munkát a közösségi házban, mert jó szakmai munkát végeznek. El is fogadták a folytatásról szóló előterjesztést.

Mák Kornél alpolgármester szerint jó munkát végeznek a roma közösség szolgálatában. Ő javasolja, hogy folytathassák továbbra is ezt a munkát.

Király József (MSZP) a Mezei utcai közösségi házról, amelyet a Hit és Sport Alapítvány működtet, azt kérdezi, hogy európai uniós szinten folyik-e ott a munka? Volt-e erről kimutatás?


Zárszámadás kipipálva. De jönnek kapcsolódó témák. Számok és számok.

Dr. Falusi Norbert (LMP)

Csökkent a zöld felületek száma 25%-kal. Rendben, hogy jönnek beruházók, kell a hely, de egészségügyi vonzata is van annak, hogy mennyi zöld van a városban. Ezért erre figyelni kell. Meg kell szabni a határt, hogy meddig lehet elmenni.

Szemereyné Pataki Klaudia polgármester

Figyel a város az utak fejlesztésére, de meg van kötve a keze, mert ezek drága fejlesztések. A lakók feladata, hogy a házak előtt milyen a kert és a járda, ez nem városi feladat. Azokat a járdákat tudja a város felújítani, amelyek nagy forgalmat bonyolítanak le.

Hasonló cikkünk:  Telt házas jótékonysági gálaestet szerveztek a gyermekek javára (videóval)

Király József (MSZP)

A városrendezési bizottság elnökeként is az a véleménye, hogy a déli terület túlzottan fejlődik, ami problémákat okozhat abban a tekinetben, hogy túl nagy lesz a kontraszt más részekhez képest. Döcögős utak, rossz járdák. Erre figyelnie kell a következő testületnek. A számok gigantikusak és valóban nagyok a város lehetőségei.

Szemereyné Pataki Klaudia

Nem mutatja az anyag azt, amiről Dr. Falusi Norbert beszélt. De volt erről korábban kimutatás. Bár kevesebbet fogyasztottak a LED-es lámpák, az áremelkedés miatt ez nem ilyen arányban jelenik meg a spórolásnál.

Dr. Falusi Norbert (LMP)

A LED-es közvilágítással spórolt-e a város? Beváltotta-e a reményeket, mert a számokból nem ez derül ki. A polgármester mindjárt válaszol, csak most még egy másik kérdésre reagál.

A napirendekkel folytatódik a munka. Zárszámadás, száraz számok jönnek. A polgármester azt mondja, 185 milliárd forinttal gazdálkodott a város tavaly. Gyarapodott a város vagyonértéke 10 milliárddal. Növekedtek a pénzeszközök, ezért stabil gazdálkodást folytathatott a város. Érezhető a béremelés, a költségvetésben is látható a bérkorrekció. Az intézményekre többet költöttek és a sportra is több jutott. Közösségek, szervezetek is profitáltak abból, hogy növekedtek a bevételek. Reméli a polgármester, hogy a következő években is hasonlóan jól gazdálkodhat a város.


Ezek voltak a napirend előtti felszólalások. Közben derültség a teremben. A felújítások miatt a megyeházán zajongás a teremben. A polgármester reméli, hogy itt is csillapodnak a felújítási hullámok.

Kormánypárti képviselők meghívókat olvasnak fel. Kicsit leült ezzel a közgyűlés.

Szemereyné Pataki Klaudia polgármester

A városvezetés a békés együttélésre törekszik és bízik abban, hogy mindenki így politizál.

Király József (MSZP)

A Mercedes idetelepülése a város aranykorát hozhatja el. Tolja a gazdaságot, Kecskemét ennek nyertese. De ez maradjon is így! Az országos politika nehezíti ezt és nehezíti a helyzetet az EU-ban. Ez hatással lesz a városra is. A kormány erősíti az idegengyűlöletet. Emiatt félnek sokan, hogy a munkásszállókban Kecskeméten is sok lesz a külföldi. A kormány váltotta ki azt a hangot, amely a városban az ukránokról beszél. Gondolkodjanak el ezen! És mindenki majd az EP választáson.

Radics Tivadar (Jobbik)

A Jobbik közleményben fog ma reagálni.

Szemereyné Pataki Klaudia polgármester

Ne a pillanatnyi politikai érdekek motiválják a pártokat. A város a helyi érdekeket erősíti, tájékozódjanak a képviselők, mielőtt megszólalnak. Beszéljenek egymással a politikusok!

Radics Tivadar (Jobbik)

A Jobbik örül, ha megoldódik a magyar munkások lakhatása munkásszállásokkal. A hiros.hu cikkére reagálva elmondja: anno azért szavazták meg, mert ebben bíztak. Arra bátorítja a várost, hogy próbáljon tenni ellene, hogy ne legyenek nyomott bérek, ne menjenek el a magyar munkások.

Szőkéné Kopping Rita (DK)

Az elmúlt napok terrorcselekménye okán az áldozatok emlékére egy perces néma csend van a teremben. Ezt kérte a képviselő.


9 órakor kezdünk!

Megint figyelemmel kísérjük a képviselők munkáját, és minden fontos dologról beszámolunk itt. Bár a napirendek alapján úgy tűnik, szívgyógyszerért senkinek sem kell majd kapkodnia, a napirend előtti felszólalások okozhatnak még meglepetést.

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...