fbpx
25.5 C
Kecskemét
2024. május 5., vasárnap

FRISS HÍREK

Idén maszkot hord a csokimikulás is

- Advertisement -

Az idei őszi szezon jellegzetessége, a maszkviselés immár betört a karácsonyi ünnepkörbe is: maszkos csokimikulások gyártásába kezdett egy lajosmizsei édesipari vállalkozás – írta meg a 24.hu.

2014-ben nyílt meg Lajosmizsén a Rimóczi-Art Csokoládé és Grillázs Szalon, ahol kézműves csokoládé különlegességeket és grillázstortákat készítenek.

Az elmúlt években számos szakmai díjat nyert el a vállalkozás, és több méretes alkotással került be a magyar rekordok közé. 2017-ben például 300 kilogramm grillázsból készítették el a Pécsi Székesegyház, 250 kilóból pedig Szeged belvárosának makettjét.

A koronavírus-járvány második hulláma most egyedi csokimikulás készítésére inspirálta a cukrászatot.

Rimóczi László grillázsmester, a szalon tulajdonosa, aki a Magyar Grillázs Szövetség elnöke is,  azt mondta:

„Biztosra vesszük, hogy idén a Télapónak is szájmaszkot kell húzni a Covid miatt. Így újragondoltuk és megalkottuk a szájmaszkos csokimikulásunkat elsőként, ami már most nagy sikert arat, mert újdonság, bár egy kicsit vicces és sajnos egyben morbid is.”

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Megszűnhet a járóbeteg-ellátás a Honvédkórházban

2025. január 1-jétől már nem lesznek járóbeteg-szakrendelések a Honvédkórházban (Repülőkórházban) - értesült a KecsUP az intézmény jelenlegi és korábbi...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...