fbpx

FRISS HÍREK

Maga felé hajlott a keze?: Botrányos állami pénzosztás a Balatonnál

- Advertisement -

Laposa Bence érdekeltségei kapták a legtöbb pénzt a Magyar Turisztikai Ügynökségtől (MTÜ) azon a pénzosztáson, amelyet éppen az ő javaslata alapján hajtottak végre, miután a szervezet tanácsadója. Laposa a Balatoni Kör elnöke (a minőségi borászatokat és vendéglátóhelyeket tömörítő társaság) felajánlotta a leomondását, akkora a feszültség – írta meg az országos sajtó a 24.hu alapján.

A lap arról is írt, hogy egy titkos és bizalmas találkozóra hívta össze Laposa Bence (Laposa borok) azokat a vendáglátósokat, akik szerepeltek a listáján. Akik ezen nem szerepeltek és nem is kaptak támogatás, azok nem is tudtak az eseményről. A 24.hu szerint Laposa javaslatára osztották szét az MTÜ másfél milliárdját, és saját érdekeltségei kapták a legtöbb pénzt. . Ez két céget jelent, 71,5-71,5 millióval. Tehát a kiosztott pénz kb. tizedét Laposa érdekeltségei kapták.

Kidobja kínálatából a Laposa borokat egy kávézó

A hírre reagálva egy kávézó bejelentette, hogy megválik a Laposa boroktól, és azokat soha nem veszi vissza a kínálatába. Tetszőleges összegért bárki viheti az italokat.

Laposa szerint nem úgy van az

Ugyanakkor Laposa Bence arról adott ki közleményt a cikk után, hogy semmi köze nem volt a pénzek osztásához és az egész folyamatban nem vett részt. Azonban nem tér ki a 24.hu cikkének fontos részleteire, miszerint a pénzosztó Magyar Turisztikai Ügynökség tanácsadó testületének tagja, és nem tett említést a lap által felvázolt titkos találkozóról sem.

Hasonló cikkünk:  Jön az európai törvény a közmédia függetlenségéről

Akár ő tett javaslatot, akár nem, annyi mindenképpen tudható, hogy egy nem nyilvános pályázatról van szó, hanem az MTÜ egyedi döntéséről, ami alapján egyesek kaptak, mások nem kaptak támogatást. Akkor, amikor egyébként a vendéglátóiparnak már csak az ujja hegye van kint a vízből, és ezzel igyekszik jelezni, hogy nem bírja tovább. Még a kecskeméti önkormányzati sajtó is arról számolt be az általa megszólaltatott egyik vendéglős alapján, hogy a novemberre igért kormányzati támogatás nem kapták meg. Ilyen helyzetben talán érthető a feszültség akkor, amikor az egyik borász két cégével 140 millió forint állami pénzhez jut egyedi döntés alapján.

A 24.hu arról is írt, hogy a Laposa család cégei 2019 nyara óta 631 millió forintot kaptak az állami szervezettől. 2018 őszén Orbán Viktor miniszterelnök és Guller Zoltán (az MTÜ vezetője) adta át Laposa Bencének a turizmus legmagasabb szintű kormányzati elismerését, a Pro-Turismo-díjat.

Meghosszabbították a veszélyhelyzetet

Közben a kormány márciusig meghosszabbította a veszélyhelyzetet és ezzel a korlátozásokat.

Márciusig meghosszabbítják a korlátozásokat

 

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...