fbpx
14.9 C
Kecskemét
2024. május 3., péntek

FRISS HÍREK

Szőkéné Kopping Ritát indítja a DK Kecskeméten az ellenzéki előválasztáson 

- Advertisement -
Szőkéné Kopping Rita önkormányzati képviselő, tanácsnok, a Szövetség a Hírös Városért képviselőcsoport frakcióvezetője és a Demokratikus Koalíció politikusa közösségi oldalán jelentette be, hogy megméretteti magát az ellenzéki pártok által kora őszre tervezett előválasztásokon.
A hatpárti (DK, Jobbik, Momentum, MSZP, LMP, Párbeszéd) ellenzéki megállapodás értelmében a 106 egyéni választókerületben ugyanis előválasztásokon indulnak a pártok jelöltjei és itt választják ki azt a személyt, aki végül az ellenzéki összefogást képviselni fogja a Fidesz-KDNP jelöltjeivel szemben 2022-ben.

„A demokrata ellenzéki szövetség legkésőbb 2021. október 23-án – az előválasztások lebonyolítását követően – közös miniszterelnök-jelölttel és 106 közös jelölttel áll a választók elé.”

tudatta a hat ellenzéki párt még 2020. novemberben.
Kecskeméten két választókerület van. Hivatalosan eddig a Momentum jelentette be a jelöltjeit, az 1. számú körzetben, ami a Belvárostól a Dunáig tart, Bíró Barna indul, a 2. számú körzetben, ami a Tisza vonalánál ér véget, Bodrozsán Alexandra.

A DK jelöltje Kecskeméten: Szőkéné Kopping Rita 

Szőkéné úgy fogalmaz, hogy régóta folyik a találgatás, hogy vajon indul-e, ha igen, akkor melyik választókerületben az országgyűlési előválasztáson. A politikus ezúton világossá tette, hogy indul és a Bács- Kiskun megye 1. számú egyéni választókerületben.

 

 

Hasonló cikkünk:  Bemutatta önkormányzati választási programját a Szövetség a Hírös Városért Egyesület

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...