fbpx
19 C
Kecskemét
2024. május 3., péntek

FRISS HÍREK

Továbbra is kitart az MTA Palkovicsékkal szemben

- Advertisement -

A Magyar Tudományos Akadémia közgyűlése nagy többséggel úgy döntött, hogy az akadémia szervezetén belül szeretnék tartani a kutatóintézet-hálózatot, amit egy testület irányít, amelynek elnökéről az ITM és az MTA vezetője dönt – mondta Lovász László elnök hétfőn Budapesten.

A hvg.hu beszámolója szerint az MTA elképzelései szerint az irányító testületekben a kormánynak, az MTA-nak és a kutatóintézeteknek egyharmados arányban lennének delegáltjaik, és a finanszírozásnak a jelenlegi szinten és kiszámíthatónak kellene maradnia.

Ez azonban valószínűleg nem fog megtörténni, mivel Palkovics László egészen máshogy látja a dolgokat. Az ITM minisztere szerint kaotikus volt a szavazás, nem tiszta a politikai nyilatkozat sem és továbbra is határozott szándéka a kormánynak, hogy kivegye az MTA alól a kutatóintézeti hálózatot.

Hasonló cikkünk:  Orbán Balázs bóknak tartja Andrew Tate nőgyűlölő influenszer dicséretét

– További tárgyalások szükségesek, mert a kialakult helyzetet nem tudjuk elfogadni – mondta az innovációs és technológiai miniszter.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...