fbpx
17 C
Kecskemét
2024. május 2., csütörtök

FRISS HÍREK

Menekülnek az olvasók a NER-lapoktól

- Advertisement -

A nyomtatott közéleti újságok közül csak kevés úszta meg, hogy nagyot essen a példányszáma. A megyei lapok olvasótábora látványosan csökken.

Szinte minden nyomtatott újság vesztett az eladott példányszámából az idei első negyedévben – derül ki a Magyar Terjesztés-ellenőrző Szövetség (MATESZ) adataiból. Az országos napilapok közül az egyetlen kivétel a Népszava: az, hogy naponta átlagosan 21 ezer példányt adnak el a lapból, minimális növekedést is jelent az egy évvel korábbihoz képest, a 2016-os adatnak pedig majdnem a kétszerese a mostani szám, vagyis jól látható, hogy a Népszabadság olvasói közül sokan oda pártoltak át. Aki ezt össze akarná hasonlítani a konkurenciával, annak csalódnia kell, a Magyar Idők-jogutód Magyar Nemzetnek még nincs egy teljes negyedéve, a Magyar Idők néven nem auditáltatták az olvasottságukat, ahogy a Magyar Hírlap sem.

Hasonló cikkünk:  Még a lengyelhez képest is nehezebb a magyar független vidéki újságírás helyzete

A megyei napilapok példányszáma változatlanul zuhan. Amióta a Mészáros Lőrinc-féle Mediaworkshöz kerültek ezek a lapok, majd onnan át a kormánypárti médiaalapítványhoz, folyamatosan esik az olvasótáboruk. 2018 összes negyedévében 10-11 százalékos esést mértek az egy évvel korábbihoz képest, és 2019 első három hónapjában is -11 százalékos a mutató, vagyis még a tavalyi rémes adatot is sikerült tovább rontani.

A nyomtatott hetilapok közül a HVG-nek egy évvel korábban 30 100 volt az átlagos példányszáma, most szinte pontosan ugyanennyi, 29 800. A 168 Óra értékesített példányszáma eközben 10,4, a Forbesé 7,6, a Magyar Demokratáé 2,3 százalékkal esett.

HVG.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...