fbpx
15.8 C
Kecskemét
2024. május 2., csütörtök

FRISS HÍREK

Magyar egyházi lap védte meg a Fidesz holdudvarából is keresztényellenességgel vádolt Ferenc pápát

- Advertisement -

Idén márciusban Irakból hazafelé közölte Ferenc pápa, hogy „Most Magyarországra kell mennem a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus zárószentmiséjére”.

Ebből a rövid mondatól derült ki, hogy a katolikus egyházfő is elzarándokol a szeptember elején, Budapesten tartandó Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra (NEK). A világtalálkozó nyitó- és záróeseménye a Hősök terén lesz és utóbbin Ferenc pápa személyesen szeretne részt venni. Üzenetértékű a Szentatya látogatása, hiszen utoljára 21 évvel ezelőtt, II. János Pál pápa volt jelen hasonló eseményen. A NEK alapvetően katolikus világtalálkozó, de 2021-ben, a világjárvány miatt jóval több ennél. És Ferenc pápa missziós tevékenységét látva sokkal szélesebb körnek is igyekszik minding üzenni.

A pápa hivatalosan ugyan még nem jelentette be a magyarországi látogatását, mégis az üzengetés turbulenciái borzolják a közbeszédet

Érdemes a pápa kapcsán felidézni, teszi ezt egyébként a keresztény szemléletű szemlelek.hu, milyen szavakkal beszéltek a fidesz holdudvarához tartozó megmondóemberek nem is olyan rég a most éppen várva várt személyről:

Hiába ismételgeti kretén brüsszeli politikusok kretén mondatait kretén módon, ettől még migráns marad, mert Argentínában szinte mindenki az.” (Bayer Zsolt, 2017)

Ne csodálkozzunk, ha a szabadkőművesség Ferenc pápát dicséri. De ne örüljünk neki.” (Fricz Tamás, Magyar Idők, 2017)

Az idegenség fejét simogatja meg, az idegenség lábát mossa, az idegenséget gyámolítja, és a legnagyobb farizeusok módjára az idegenség elesettségét, gyengeségét, szánalomra méltóságát magasztalja.” (Bayer Zsolt, Magyar Hírlap, 2016)

És ezek a mondatok Ferenc pápához is nyilvánvalóan eljutnak.

Korábbi hírek, konkrétan a lengyel sajtó értesülései szerint a pápa nem fog találkozni sem Orbán Viktorral, sem Áder Jánossal, ennek pedig az az oka, hogy nem tetszik neki a magyar miniszterelnök menekültpolitikája. Mára azonban kiderült, hogy hamis információk terjedtek el, mert a pápa fog találkozni a magyar állam legmagasabb tisztségviselőivel, köztük a miniszterelnökkel és az államfővel is, jelentette be a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Titkársága (MKPK).

Hasonló cikkünk:  Alekszej Navalnij özvegye is üzenni fog március 15-én

A fideszes kötődésű Demokrata főszerkesztője szerint Ferenc pápa keresztényellenesen viselkedik

Ezt Bencsik András mondta minap a Hír TV Sajtóklub című műsorában, ahol arról is beszélt, hogy Ferenc pápa meg akarta alázni Magyarországot azzal, hogy csak háromórás tartózkodást tervez hazánkban. És amennyiben Ferenc pápa úgy véli – magyarázta Bencsik, hogy Orbán Viktor és Áder János hibát követett el azzal, hogy nem ereszti be a muszlim embertömegeket – és ezt ő véteknek ítéli meg –, ez az ő szuverén döntése. Bencsik András szerint ezzel:

Ferenc pápa keresztényellenes magatartást tanúsít, amivel rendkívül súlyos kárt okoz a keresztény világnak.

Gajdics Ottó (B) és Bencsik András (J) / Fotó: demokrata.hu

Magyar egyházi lap védte meg a keresztényellenességgel vádolt Ferenc pápát

„Ne engedjük, hogy a gyűlöletkeltés lassú, de annál hatásosabb mérge behatoljon a szívünkbe, hanem Mesterünket követve mi is nagyobb jóval válaszoljunk a rosszra”
– így reagált az MKPK által alapított hírportál, a Magyar Kurír főszerkesztője a pápa magyarországi látogatása körül kialakult helyzetre és arra, hogy egyesek keresztényellenesnek nevezik a pápát.

A cikk ugyan nem hivatkozik konkrét megszólalásokra, de egyértelműen kitér a több oldalról érkező támadásokra, amik a pápát keresztényelleneséggel vádolják. Többek között a National Catholic Register-re, aminek a nevében ott szerepel a katolikus szó, de a lap nem a Katolikus Egyház hivatalos vagy félhivatalos orgánuma. „Olyannyira nem, hogy a tulajdonos hálózatán keresztül jól összehangoltan főszereplője volt annak a Viganò érsek nevével fémjelzett 2018-as puccskísérletnek, amely a pápa megbuktatására irányult. (A történetről bővebben olvashatnak Nicolas Senèze Hogyan akarta Amerika megbuktatni a pápát? című kiadványunkban.)” – olvasható a Magyar Kurírban.

A lap főszerkesztője azzal zárja a sorait, hogy ne engedjünk a gyűlöletkeltésnek, mert:

„Ne valamivel, egy ideológiával és érdekekkel átitatott találkozásra, hanem valakivel, a Jézus Krisztussal való találkozásra készüljünk. Megújítva életünket, imádsággal és jó cselekedetekkel készüljünk az Eucharisztikus Kongresszusra, ellentmondva a megosztás lelkének.”

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...