fbpx
16.3 C
Kecskemét
2024. április 26., péntek

FRISS HÍREK

Fogadjunk örökbe kereszteket – buzdít a KDNP

- Advertisement -

Egy nemrég megújított bajai kereszt újraszentelésén merült fel a gondolat, hogy a települések közterületein, utak mentén álló keresztek megmentésére, felújítására és állaguk megóvására induljon országos kezdeményezés Fogadj örökbe egy keresztet! címmel.

Latorcai Csaba, a KDNP ügyvezető főtitkára, a Miniszterelnökség területfejlesztésért felelős parlamenti államtitkára a bajai szentelésen több dolgot is elmondott a keresztek jelentősségéről és szerepükről a mai világban. A politikus hitvallása szerint a keresztek annak a kétezer éves európai és magyar kultúrának a jelképei, amelynek köszönhetően a magyarság is otthonra talált, megmaradt és reményeink szerint tovább gazdagodik itt, a Kárpát-medencében.

„Miközben Európa nyugati felén éppen eltávolítják a kereszteket a különböző közösségi helyekről, mi, magyarok közösen, összefogással megőrizzük az örökségünket” – hívja fel a figyelmet a KDNP, amely felkarolta az akciót és országossá is szeretné tenni azt.

Hasonló cikkünk:  L. Simon László szerint az új kulturális törvénytervezetet fizikai képtelenség megcsinálni

Az államtitkár elmondta: „A keresztek felkiáltójelként azt üzenik: hogy őrizzük kereszténységünket, páratlan kultúránkat, mert csak ez jelent valódi igazodási, tájékozódási lehetőséget a 21. században.”  Végül közölte, hogy az örökbefogadási akció keretében a KDNP tagszervezetei 44 kereszt megújítását vállalták 2023 végéig.

via 24.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Ajánlásgyűjtés közben támadták meg a Kutyapárt kecskeméti jelöltjét a Petőfivárosban (videóval)

A Kutyapárt kecskeméti jelöltje, Kordik Szabolcs és tagtársa április 24-én támogató aláírásokat gyűjtött a Petőfivárosban, az Énekes utcában, amikor...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...