fbpx

FRISS HÍREK

Szerdától olcsóbban telefonálhatunk más EU-országokba

- Advertisement -

Május 15-től lép életbe az EU-n belüli nemzetközi hívások és SMS-ek díjának maximalizálása – emlékeztet az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete. A változás az EU mind a 28 tagállamát érinti, sőt hamarosan néhány EU-n kívüli európai ország is csatlakozik.

Az egységes digitális piacnak, vagyis az ármaximalizációnak köszönhetően az európai uniós országok közötti telefonhívásokért percenként legfeljebb 19 eurócentet, vagyis körülbelül 61 forintot (+áfa), az SMS-ekért pedig legfeljebb 6 eurócentet, azaz körülbelül 19 forintot (+áfa) fizettettetnek a szolgáltatók.

A szabályokat május 15-től mind a 28 uniós tagállamban, és hamarosan Norvégiában, Izlandon és Liechtensteinben is alkalmazni kell.

Fontos, hogy az árplafonra vonatkozó szabályozás csak a lakossági ügyfelekre vonatkozik, tehát nem fogja érinteni az üzleti ügyfeleket, mivel számukra több szolgáltató is rendkívül vonzó díjkedvezményeket kínál.

Hasonló cikkünk:  Egy törvényjavaslat szerint tilos lesz energiaitalt árusítani 18 év alattiaknak

A távközlési szolgáltatóknak EU-szerte értesíteniük kell a fogyasztókat az új árplafonokról.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Megszűnhet a járóbeteg-ellátás a Honvédkórházban

2025. január 1-jétől már nem lesznek járóbeteg-szakrendelések a Honvédkórházban (Repülőkórházban) - értesült a KecsUP az intézmény jelenlegi és korábbi...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...