fbpx
16.9 C
Kecskemét
2024. május 4., szombat

FRISS HÍREK

Megint leáll a kecskeméti Mercedes-gyár

- Advertisement -

A félvezető áramkör alkatrészek hiánya miatt a Daimler leállítja a termelést a jövő héten számos Mercedes-Benz üzemében, közöttük Kecskeméten is.

A rastatti és a kecskeméti Mercedes-Benz üzemekben leállítják a termelést a jövő héten – közölte a Daimler konszern pénteken hírügynökségi kérdésre adott válaszában. Ezen a héten már leállították a termelést a brémai üzemben, valamint a singelfingeni üzem egyes részlegeinél.

Arra a kérdésre, hogy hány alkalmazottat érint a jövő heti üzemleállás, a Daimler nem adott választ. A brémai üzem 12 ezer, a rastatti 6500, a kecskeméti pedig 4700 alkalmazottat foglalkoztat, míg a singelfingeni üzem 25 ezret. Az említett négy telephelyen már az elmúlt hónapokban is történtek üzemleállások az alkatrészhiány miatt.

A kecskeméti Mercedes gyárban januárban, majd áprilisban is volt egy-egy leállás, de a leghosszabb idén eddig a július végén kezdődött, eredetileg három hetesre tervezett, de végül négy hétig tartó termelési szünet volt – írja a vg.hu.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Megszűnhet a járóbeteg-ellátás a Honvédkórházban

2025. január 1-jétől már nem lesznek járóbeteg-szakrendelések a Honvédkórházban (Repülőkórházban) - értesült a KecsUP az intézmény jelenlegi és korábbi...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...