fbpx

FRISS HÍREK

Ballószögi 30-as táblák: Kitették majd bevették egy részüket

- Advertisement -

Minap arról tájékoztatta Ballószög polgármestere a helyieket egy Facebook posztban, hogy a közútkezelő 30-as sebességkorlátozó táblákat helyezett ki a község főutcáján. Arra kérte a közlekedőket, hogy figyeljenek az új helyzetre.

Facebook

A táblák telepítése összehangban volt az önkormányzat korábbi elképzelésével – tájékoztatta a KecsUP-ot a polgármester. Somogyi Lajos elmondta, hogy valóban úgy képzelték el először, hogy egy viszonylag hosszabb szakaszon (tehát nem csupán a központban), legyen az út nagy részén mindenhol 30 km/h a legnagyobb sebesség. Ugyanakkor a rendőrséggel egyeztetve megváltoztatták az elképzelésüket. De a közútkezelő mégis az eredeti elképzelést valósította meg a napokban, és mintegy 700 méteres szakaszon 30-as táblákkal szórta tele a nagyközséget. Ugyanakkor pár nap múlva kijöttek és a táblák jó részét visszaszedték, de erről a polgármester -elmondása szerint- nem kapott értesítést.

Hasonló cikkünk:  Jelképes összegért, 100 forintért utazhatnak havonta a kecskeméti diákok

Volt és nincs tábla:

Így most csupán Ballószög központjában, a polgármesteri hivatal, a gyógyszertár és a faluház előtti szakaszon érvényes a 30-as sebességkorlát. Somogyi Lajos elmondta még, hogy mivel megnövekedett Ballószögön az átmenő forgalom, valamit lépni kellett, ezért a 30-as táblák is, és a jövőben más megoldásokkal is a forgalom csillapításán lesznek.

Első KecsUP est: A közlekedés lesz a téma

Ez a beruházás is bizonyára terítékre kerül az első KecsUP esten, ami november 5-én lesz 17 órakor a megyei könyvtár kávézójában. Akkor ugyanis téma lesz Kecskemét belvárosának és a kiskörútnak a közlekedési helyzete is. A rendezvény ingyenes, azonban támogatásokat elfogadunk.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Megszűnhet a járóbeteg-ellátás a Honvédkórházban

2025. január 1-jétől már nem lesznek járóbeteg-szakrendelések a Honvédkórházban (Repülőkórházban) - értesült a KecsUP az intézmény jelenlegi és korábbi...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...