fbpx

FRISS HÍREK

Az itthon eladott Mercedesekből minden hatodik Kecskeméten készült

- Advertisement -

A Mercedes-Benz Hungária Kft. sajtótájékoztatót tartott Budapesten, ahol elmondták: a Mercedes-Benz modellkínálata az idén tovább bővül a személyautó és a teherjármű szegmensben egyaránt, ami akár növekedést is megalapozhat az idei év értékesítésében, miközben a teljes magyarországi újautópiacon ismét csökkenésre számítanak a piaci szereplők.

5516 új Mercedes személyautót helyeztek forgalomba tavaly Magyarországon a márkakereskedők, 16-17 százalékát Kecskeméten gyártották. Az értékesítés 1 százalékkal bővült 2021-hez képest. Ezzel a márka továbbra is vezeti a prémium szegmenst Magyarországon, amelyben részesedése eléri a 30 százalékot.

A márka eladásaiban hagyományosan magas a dízelüzemű járművek aránya, eléri a 37 százalékot. Tavaly az elektromos autók aránya 8 százalékot, a plug-in-hibrid modelleké 22 százalékot ért el, a zöld járművek 30 százalékos arányával nemcsak a prémium szegmensben, hanem a teljes piacon is kiemelkedően teljesített a márka – mondta Hesz Tamás értékesítési igazgató.

Hasonló cikkünk:  A munka jövője: út a távmunka és hibrid modellek felé

via HVG

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Ajánlásgyűjtés közben támadták meg a Kutyapárt kecskeméti jelöltjét a Petőfivárosban (videóval)

A Kutyapárt kecskeméti jelöltje, Kordik Szabolcs és tagtársa április 24-én támogató aláírásokat gyűjtött a Petőfivárosban, az Énekes utcában, amikor...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...