fbpx
24 C
Kecskemét
2024. május 5., vasárnap

FRISS HÍREK

Még két évig kitarthat az alkatrészhiány a bicikligyártásban

- Advertisement -

Romlott a helyzet a tavaszi állapotokhoz képest a hazai kerékpárgyártásban – mondta a VG-nek Berkes György, az Olimpia Kerékpár Kft. ügyvezetője. A Gepida kerékpárokat gyártó cég irányítója ráadásul úgy látja, hogy a gondok legfeljebb 2023 vége felé oldódhatnak meg.

Drágább lett a szállítás, lemaradnak konténerek, folyamatosan emelkedik az alumínium ára és a kínai áramhiány is fokozza a problémát – magyarázta az ügyvezető, hozzátéve, hogy a chiphiány is gondot okoz náluk, mivel a gyáruk termelésének 90 százaléka elektromos bicikli. A gyártás egyik legnagyobb akadályát az elmondása szerint a megnyúlt határidők jelentik a gyártás egyik legnagyobb akadályát: a Shimano 8 helyett most már 20 hónapra szállít, de egyes cikkekre két évet kell várni.

A cég az alkatrészhiány miatt eddig idén már kétszer leállt, szeptember közepétől négy héten át nem volt gyártás, így az árbevételi tervük 60 százalékát tudják csak elérni.

Hasonló cikkünk:  Lázár fel van háborodva a kegyelmi ügy kapcsán, és kíváncsian várja hova fut ki Magyar Péter próbálkozása

Berkes elmondta azt is, hogy míg korábban évente, idén negyedévente tartottak árfelülvizsgálatot. A normál kerékpárok nagyjából 15, az elektromosok 5-6 százalékkal drágultak.

A kizárólag prémium kategóriás elektromos rásegítéses kerékpárokat gyártó Accell Hunland Kft. ügyvezetője eközben arról számolt be, hogy az ő termelésüket is befolyásolja az alkatrészhiány, de náluk a termelést nem kellett leállítani. A kerékpárjaik ára viszont emelkedett az alapanyag- és a szállítási kapacitások hiánya miatt, és mivel a helyzet a beszállítói piacaikon csak lassan javul, arra számít, hogy az év hátralévő része sem lesz könnyebb.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Megszűnhet a járóbeteg-ellátás a Honvédkórházban

2025. január 1-jétől már nem lesznek járóbeteg-szakrendelések a Honvédkórházban (Repülőkórházban) - értesült a KecsUP az intézmény jelenlegi és korábbi...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...