fbpx

FRISS HÍREK

A Kecskeméti Bolyai és a Bányai Gimnázium tanárai folytatják a sztrájkot

- Advertisement -

Március 17-én is több kecskeméti iskolában folytatták a munkabeszüntetést a pedagógusok.

A Kecskeméti Bolyai János Gimnázium tanárai is csatlakoztak a pedagógusok munkabeszüntetéséhez. Március 16-án 21 tanár, március 17-én pedig 19 tanár sztrájkolt. Előreláthatólag a holnapi napon 16 sztrájkoló lesz. 13 tanár pedig szolidaritási nyilatkozatot írt alá – írták a Bolyais tanárok szerkesztőségünknek küldött levelükben.

A Bányai Júlia Gimnázium 16 tanára is folytatta a tengap megkezdett sztrájkot. Nyilatkozatukban azt írják, hogy folytatják a munkabeszüntetést saját életminőségük és az oktatás minőségének a javításáért. Versenyképes fizetést szeretnének és azt is, hogy a szülőknek ne kelljen pluszban fizetni a versenyképes oktatásért. Szeretnék, hogy a gyermekek jól felszerelt, korszerű iskolában és korszerű tankönyvekből tanulhassanak, hogy végül önállóan gondolkodó felnőtté váljanak.

Az Arany János Általános Iskolában is folytatták a munkabeszüntetést. Mint azt írták, kitartanak és nagyon köszönik a szülőknek a támogatást, tanítványaiknak, volt diákjaiknak a biztatást.

Arany János Általános Iskola Facebook oldala – 2022. március 17.

Több kecskeméti iskolából csatlakoztak az országos tanársztrájkhoz

A tegnap kezdődött országos pedagógus sztrájkhoz, amiről tegnapi cikkünkben beszámoltunk, több kecskeméti iskolából is csatlakoztak:

Hasonló cikkünk:  Megszületett az ítélet a Silver diszkónál történt gyilkosság ügyében

A Kecskeméti Corvin Mátyás Általános Iskola sztrájkoló pedagógusai – 2022. március 16.

A sztrájkoló tanárokkal szolidaritást vállalt a Kecskeméti Zrínyi Ilona Általános Iskola 35 tanára és munkatársa.

Van, ahol nem vonják le a sztrájkolók bérét

Megszületett Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzatával a megállapodás, melynek értelmében a március 16-17-18-án sztrájkot vállalóktól nem vonnak le bért. Dunaújváros szintén ezt teszi, az önkormányzat által fenntartott 12 óvodában a sztrájkoló óvodapedagógusok fizetését továbbra is biztosítják. És ugyanezt teszi Nyúl és Noszlop önkormányzata is, írja a PDSZ közösségi oldalán.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...