fbpx
22.9 C
Kecskemét
2024. május 2., csütörtök

FRISS HÍREK

Nyugodt álmokat kívánt a családoknak Orbán Viktor

- Advertisement -

Megvédtük a rezsicsökkentést, sikerült visszaverni az Európai Bizottságnak azt a javaslatát, amely betiltotta volna az Oroszországból származó olaj használatát Magyarországon – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök hétfő éjjel Brüsszelben, az európai uniós csúcstalálkozó első napját követően, miután tudósít órákon át tartó tárgyalást követően a 27 tagállami vezetőnek sikerült részmegállapodásra jutnia az Oroszország elleni szankciók hatodik köréről – írja a telex.hu.

„Van elég bajunk enélkül is. Egekben vannak az energiaárak, magas az infláció, és a szankciók miatt egész Európa egy világgazdasági válság szélén táncol. Ilyen körülmények között kibírhatatlan lett volna számunkra, ha drágább olajjal kell működtetnünk a magyar gazdaságot. Ez felért volna egy atombombával. De ezt sikerült elkerülni” – hangoztatta a kormányfő.

Kijelentette: „Olyan megállapodást hoztunk tető alá, amely kimondja, hogy azok az országok, amelyek az olajat csövön keresztül kapják, továbbra is a régi feltételekkel folytathatják a gazdálkodásukat. A családok ma este nyugodtan aludhatnak, a leghajmeresztőbb ötletet sikerült kivédeni” – tette hozzá Orbán Viktor.

Hasonló cikkünk:  Bloomberg: annyira elmérgesedett Matolcsy és Orbán között a viszony, hogy szóba se állnak egymással

Charles Michel, a csúcstalálkozónak intézményi keretet biztosító Európai Tanács elnöke éjfél után jelentette be a tárgyalások sikerét; szerinte a büntetőintézkedés az Európai Unióba irányuló orosz olajexport kétharmadát azonnal érinti, francia illetékesek szerint az év végéig az orosz olajimport 90 százaléka el fog tűnni.

Ahogy arról a hatodik szankciós csomag tervezetének elemzésében írtuk, az orosz olaj- és olajszármazék-export közel fele tart az EU-ba, a 180 milliárd dollárt kitevő állami olajbevételek 2022-ben az orosz költségvetés 60 százalékát teszik ki.

via telex.hu

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...