fbpx

FRISS HÍREK

Von der Leyen: egyhangúság helyett minősített többség

- Advertisement -

Az EU-nak gyorsabban kell reagálnia a geopolitikai fejleményekre, ezért meg kell szüntetnie az egyhangúság követelményét a külpolitikai ügyekben, mondta Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság (EB) elnöke. Az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén elfogadott állásfoglalásban már kezdeményezte az átállást – írja a 444.hu.

Az EU a múltban sokszor hosszasan küzdött egy-egy fontosabb külpolitikai döntéssel, mert valamelyik tagállam ellenszegült, ráadásul nem is feltétlenül azért, mert nem értett egyet a döntéssel, hanem mert tárgyalási alapként használta fel a vétójogot egy teljesen másik ügyben.

Von der Leyen azt is elmondta, hogy ilyen változást nehéz lenne elérni – más területeken egyenlőre elképzelhetetlen –, de a külpolitikai döntések terén egyértelmű, hogy nem maradhat az egyhangúság követelménye.

Hasonló cikkünk:  A román miniszterelnök a magyarok beelőzése után a lengyeleket célozza meg

„És az a sebesség, amivel a dolgok történnek… a világ hallani akarja Európa hangját. (…) Meg vagyok győződve arról, hogy szükségünk van a minősített többségi szavazásra” – mondta a bizottság német elnöke.

via 444.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Megszűnhet a járóbeteg-ellátás a Honvédkórházban

2025. január 1-jétől már nem lesznek járóbeteg-szakrendelések a Honvédkórházban (Repülőkórházban) - értesült a KecsUP az intézmény jelenlegi és korábbi...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...