fbpx
14.9 C
Kecskemét
2024. május 3., péntek

FRISS HÍREK

Kecskeméten is meglódultak az albérletárak

- Advertisement -

Mindenhol megugrott a lakbér, Győr és Kecskemét felzárkózott Budához – írja a liner.hu.

Budapesten átlagosan 7,5 százalékkal nőttek az albérletárak idén az év első öt hónapjában az előző év azonos időszakához képest, miközben ugyanebben az időszakban a nagyobb vidéki városokban az emelkedés üteme 8,5 százalék volt – közölte az Otthon Centrum pénteken az MTI-vel.

A közleményben Soóki-Tóth Gábor, az ingatlanközvetítő hálózat elemzési vezetője kifejtette: a fővárosban a téglalakások átlagos havi bérleti díja 7,5 százalékos emelkedés után 182 ezer forintra nőtt idén. A legnagyobb vidéki városokban 111 ezer forintos átlagáron lehetett lakást bérelni, ami ugyan a budapesti ár alatt maradt, de az év első öt hónapjában mért 8,5 százalékos emelkedés egy százalékponttal már meghaladta a budapesti értéket.

Hasonló cikkünk:  A református egyház közleményben kéri, hogy tisztelettel beszéljenek róluk

Az idei bérbeadások alapján a főváros VI. kerülete a legdrágább az országban, itt átlagosan 230 ezer forintos havi díjjal kell számolnia a bérlőnek, ezt követi az I. kerület 223 ezer forinttal, a II. kerület 220 ezer és az V. kerület 218 ezer forinttal.

A vidéki megyei jogú városok közül Győr és Kecskemét a legdrágább, átlagosan 125 ezer forint a havi bérleti díj. A többi nagyvárosban – 100 ezernél több lakosú – kicsivel 100 ezer forint felett alakulnak az árak. Az egyszobásokért 75 ezer, a kétszobásokért 100 ezer, háromszobásokért átlagosan 168 ezer forintot kértek a bérbeadók havonta.

A panellakásokat hagyományosan olcsóbban lehet bérelni és minél nagyobb lakásról van szó, annál kedvezőbb az ár a téglalakásokhoz képest – írták a közleményben.

via liner.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...