fbpx
21 C
Kecskemét
2024. május 3., péntek

FRISS HÍREK

Gondozatlan a 800 milliós zöld város Homokbányán

- Advertisement -

Egy 100 százalékban Európai uniós támogatású, 800 millió forintos összegű pályázatot nyert el a kecskeméti önkormányzat, a pályázat címe a „Zöld város kialakítása a Homokbányán” volt. A Széchenyi 2020 program keretében megvalósult projekt részeként bringaparkot, játszóteret és kondiparkot is megépítettek.

A 2021. július vége befejezéssel tervezett projekt végül több hónapos csúszással, 2021. október végén került átadásra. A beszámoló szerint a „Kerékváros” elnevezésű részén elültettek 52 fát, 855 cserjét és 20 fenyőt, a növényeknek egy öntözőrendszer biztosítja a folyamatos vízutánpótlást.

Kaptunk egy jelzést, miszerint a bringaparkba rollerezni, kerékpározni kijáró gyerekek nem tudnak hol inni, mert a kerti csap zárva, és az említett növényzet is kiszáradt, láthatóan nem locsolt, és gazos, igénytelen, gondozatlan állapotban van. Mivel szerettünk volna személyesen is meggyőződni a körülményekről, meglátogattuk a helyszínt, ahol az alábbiakat tapasztaltuk.

A parkok is igénylik a gondozást / Fotó: kecsup.hu

A területen található növényzet kiszáradt, láthatóan nem locsolt állapotú, tele gazzal, a fű nem volt nyírva. A Bringapark épületénél lévő kút ottlétünkkor működött, lehetett belőle inni, de a játszótérnél lévő kút nem üzemelt.

Hasonló cikkünk:  Elhunyt Dr. Danka Róbert, a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház Urológiai Osztályának főorvosa

Két gördeszkázó sráccal is beszélgettünk, ők elmondták, hogy a tavaly nyári megnyitás óta rendszeresen, jó időben naponta járnak ki a pályára.

Az épületnél lévő kút egészen a múlt hét végéig nem működött, bár a szülők többször jelezték az önkormányzat felé a problémát, tavaly nyáron volt utoljára benne víz, egészen a napokkal ezelőtti beindításáig.

A játszótérnél lévő kút szintén tavaly nyár óta el van zárva. A kiépített öntözőrendszer sem működik, sosem tapasztalták, hogy jött volna belőle víz, esetleg a növények öntözve lettek volna általa.

A növényeknek egy öntözőrendszer biztosítaná a folyamatos vízutánpótlást. / Fotó: kecsup.hu

Készítettünk fényképeket is, amelyek megerősítették az általunk kapott jelzéseket az ottani állapotokról, és a gördeszkás fiúk elmondása is alátámasztotta mindezt.

Mivel egyrészt európai uniós pályázati pénzről van szó, másrészt a környéken lakók és a parkot használók véleménye is fontos, ezért közérdekű adatigényléssel fordulunk a kecskeméti önkormányzathoz, hogy megtudjuk, mekkora összeget emésztett fel a kutak, a növényzet és a nem működő öntözőrendszer telepítése. Arra is kíváncsiak vagyunk, hogy kinek a feladata a park fenntartása, a növényzet, a tér gondozása és a karbantartás.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...