fbpx

FRISS HÍREK

Tíz kecskeméti játékos először játszott az NB/I-ben, Grünwald Attilát kérdeztük a debütálásról

- Advertisement -

A múlt hétvégén megkezdődött a labdarúgó az OTP bank Liga, szombaton hazai pályán 0-0-s döntetlent játszott a KTE a Vasassal. A lila-fehéreknél tíz játékos most játszotta élete első NB/I-es meccsét, köztük az a Grünwald Attila, aki július végén töltötte be 31. életévét.

Kecsup: 2021. május 12., a KTE az NB/III-ban a Taksonyt fogadta a Széktói stadionban, a 22. percben sérülés miatt el kellett hagynia a pályát, az utolsó fordulóban az Iváncsa ellen már nem szerepelt. Gondolta volna tavaly májusban, hogy idén júliusban, 31 évesen fog bemutatkozni az NB/I-ben a KTE-vel együtt?

Grünwald Attila: Természetesen nem nagyon hittem volna ezt el akkor, de annál jobban örülök ennek fényében annak, hogy végül eljutottam az NB I-ig.

Kecsup: 2019 júliusában Szegedről igazolt Kecskemétre, abból a csapatból alig maradt itt játékos, így Vágó Levente, Szalai Gábor. Ezek alapján kijelenthető, hogy az állandóságot képviseli Kecskeméten, harmadik éve játszik itt, a harmadosztálytól az első ligáig. Miért jó a KTE-ben focizni?

Grünwald Attila: Azért, mert egy olyan közösség épül, mely szinte családnak tekinthető. Itt nincsen széthúzás, mindenki megtalálja a másikkal a közös hangot. Öröm ide edzésre jönni.

Kecsup: A hírös városba igazolása előtt kizárólag szegedi csapatokban játszott. Megtalálta-e sportszakmai számítását a KTE-nél? Mit tart a kecskeméti csapat és közeg pozitívumának?

Grünwald Attila: Megtaláltam a számításaimat természetesen, hiszen szinte minden évben tudtunk osztályt ugrani, fejlődtünk együtt, illetve fejlődtem személy szerint én is. A csapatszellem mellett minden biztosítva van ahhoz, hogy ez így is maradjon a klub részéről.

Hasonló cikkünk:  Ismét jót vitáztak a KecsUP im/pro/kontra vitaszínházának résztvevői (videóval)

Kecsup: A bravúros feljutás után egy csapatnyi új játékos érkezett, míg a feljutást kiharcoló gárda magja megmaradt. Hogyan sikerült az új srácok beilleszkedése?

Grünwald Attila: Szerintem egészen jól összecsiszolódott már a társaság, de ez a tavalyi évben is ugyanígy történt. Gyorsan megvolt az összhang, ez egy befogadó társaság.

Kecsup: A Vasas ellen 2527-en láthatták a lila-fehérek visszatérését az NB/I-be, a másik feljutó ellen 0-0-s döntetlennel kezdtünk. Hogyan látta belülről a mérkőzést, a kiállítás miatt elbizonytalanodtak-e, volt-e olyan szakasza a mérkőzésnek, amikor úgy érezte, meg is nyerhetik az összecsapást?

Grünwald Attila: A kiállítás nem bizonytalanított el minket, küzdöttünk és hajtottunk ugyanolyan elánnal. Én még a győzelem lehetőségét is éreztem bizonyos időszakokban, de ez reméljük a következő meccsen már össze is jön.

Fotó: Réti Attila/KTE Facebook

Kecsup: A hétvégén ahhoz a Debrecenhez látogatnak, amelyik az utolsó pillanatban szerzett góllal hozott el egy pontot Kisvárdáról. Meglephetik-e a Lokit, lát-e győzelmi esélyt Debrecenben?

Grünwald Attila: Megmutattuk a Vasas ellen, hogy nagyon tudunk egymásért is küzdeni, akár tíz emberrel is. Ezt a szellemiséget és harcmodort kell kivinnünk a pályára Debrecenben is. Amennyiben ez sikerül, akkor bárkit meg tudunk lepni véleményem szerint.

Sport7! Kövesse velünk a kecskeméti sport híreket!

Szombaton elrajtolt az OTP Bank Liga, a KTE a Vasast fogadta a Széktói Stadionban

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Megszűnhet a járóbeteg-ellátás a Honvédkórházban

2025. január 1-jétől már nem lesznek járóbeteg-szakrendelések a Honvédkórházban (Repülőkórházban) - értesült a KecsUP az intézmény jelenlegi és korábbi...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...