fbpx

FRISS HÍREK

Kecskeméti közgyűlés, Horthy képpel, ellenzéki kivonulással

- Advertisement -

Ma ismételten a Városháza dísztermében ülésezett a kecskeméti közgyűlés. A felújított díszteremben nem volt eltakarva egy Horthy Miklóst ábrázoló falfestmény (amely már korábban is borzolta a kedélyeket) ezért az ellenzéki képviselők egy része elhagyta a termet, és a továbbiakban nem vett részt a közgyűlés munkájában.

Kuncogó alpolgármester

A kormányzót ábrázoló festmény eltakarásának hiányát felhozó Király József szavaira Szemereyné Pataki Klaudia polgármester azzal reagált, hogy egyelőre technikailag nem megoldott a kép elfedése, így ezzel a látvánnyal kell megbarátkozniuk a résztvevőknek. Ekkor az ellenzéki frakcióvezető az elveire való hivatkozással több képviselőtársával együtt elhagyta a termet. Ezt a fideszes padsorokban ülő egyik alpolgármester kuncogással és egy megjegyzéssel reagálta le, miszerint „nem baj, legalább rövidebb lesz a közgyűlés!”

Megszorító intézkedések „az elhibázott brüsszeli szankciók miatt”

A városvezetés konkrét takarékossági intézkedési tervet készített, amely több kecskeméti közintézmény működését érinti. A cél az energiafogyasztásuk visszafogása. Az önkormányzat alábbi intézményei módosított nyitvatartással működnek tovább, így:

  • a megyei könyvtár október 01-től kedd és szerdán zárva tart, a hét többi napján az eddig megszokott rend szerint várj a közönséget;
  • október 10-től a hetényegyházi fiókkönyvtár bizonytalan ideig zárva tart;
  • több kulturális intézmény (Cifrapalota, Szórakaténusz, Ifjúsági Otthon) csak a szükséges mértékben lesz nyitva, a kiállítások, rendezvények szám a minimálisra korlátozódik;
  • A Katona József Nemzeti Színházban erre az évadra tervezett 3 nagyobb költségvetésű színdarab bemutatóját későbbi időpontra átütemezték.
Hasonló cikkünk:  A kecskeméti Mercedes-gyárban robotot tesztelnek az alacsony képzettséget igénylő feladatokhoz

Megnéztük  amegyei könyvtár honlapját, ott azonban ma még semmilyen utalást nem találtunk az említett nyitva tartási idő csökkentésről, így a jövő hét kedden és szerdán is programokat hirdet a könyvtár honlapja:

Fotó: bacstudastar.hu

Az uszoda egyelőre tovább működik, elbocsátások nem lesznek

A városi sportlétesítmények (Messzi István Sportcsarnok, Széktói Stadion és a Kecskeméti Uszoda és Élményfürdő) nyitva tartása egyelőre nem kerül korlátozás alá, azonban főleg az uszoda esetében január-február hónapban ismételten értékelik a működtetés indokoltságát és költségvonzatát. A polgármester kijelentette, hogy az önkormányzati intézmények dolgozóinak nem kell tartania az elbocsátásoktól.

Változás a Hírös Sport Kft. élén

Bár ez nem a közgyűlésen hangzott el, de információink szerint a Hírös-Sport Kft. ügyvezetője, Patay Balázs november elsejével távozik a posztjáról, és ismét az önkormányzatnál fog dolgozni. Tudomásunk szerint a cég új ügyvezetőjének Bogasov Istvánt szerette volna a Kft., azonban a személyéről szóló döntés egyelőre nem született meg. Pontosabban volt egy bizottsági szavazás, de ott nem kapott többséget. Ezért úgy tudjuk, lesz egy rendkívüli bizottsági döntés.

 

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Megszűnhet a járóbeteg-ellátás a Honvédkórházban

2025. január 1-jétől már nem lesznek járóbeteg-szakrendelések a Honvédkórházban (Repülőkórházban) - értesült a KecsUP az intézmény jelenlegi és korábbi...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...