fbpx

FRISS HÍREK

Bodrozsán Alexandra kilépett a Momentumból és belépett a DK-ba

- Advertisement -

Hat év után kilépett a Momentumból Bodrozsán Alexandra kecskeméti önkormányzati képviselő és átlépett a Demokratikus Koalícióba, ami a Momentum szempontjából azzal a politikai következménnyel jár, hogy a képviseletük megszűnt a kecskeméti közgyűlésben. Az ellenzéki politikus ki- és átlépését azzal indokolta, olyan szövetségesre lelt, ahol biztosított a szervezeti és szakmai támogatás. Céljai nem változtak, elszántan küzd az európai értékekért, egy jobb és élhetőbb Kecskemétért és Magyarországért – írja a képviselő közösségi oldalán.

2019-ben a kecskeméti ellenzéki pártok (DK, Jobbik, MSZP, LMP, Momentum) közösen indultak az önkormányzati választáson és a 20 képviselői helyből kilencet – hat egyéni körzetet és három listás helyet – nyertek el. A Momentum egyéniben Bodrozsán Alexandrát és listán Vancsura Istvánt juttatta be a közgyűlésbe, akik a Szövetség a Hírös Városért Egyesület összellenzéki frakciójához csatlakoztak.

A momentumos politikusok közti viszony megromlott, Vancsura 2022. januárban távozott a Momentumból. Mivel nem kell, hogy valaki párttag legyen ahhoz, hogy beülhessen a Szövetség frakcióba, ezért Vancsura függetlenként folytatta tovább a képviselői munkáját. Bodrozsán DK-ba történő átlépése minden bizonnyal váratlanul ért mindenkit, aminek egyik politikai következménye az is, hogy a közgyűlésben megszűnt a Momentum képviselete. A DK-hoz tartozó képviselők száma viszont kettőről háromra emelkedett. A Szövetség a Hírös Városért frakció létszámát ezek a pártpolitikai változások nem érintik, a 11 kormánypárti képviselővel szemben továbbra is 9 ellenzéki képviselő áll szemben.

Hasonló cikkünk:  Másodfokon is vesztett a hiros.hu a jobbikos képviselő által indított sajtó-helyreigazítási perben

Bodrozsán döntése nem példa nélküli, az elmúlt hetekben többen döntöttek a DK mellett, például Déri Tibor, a Momentum újpesti polgármestere, Szücs Balázs, a Párbeszéd erzsébetvárosi alpolgármestere – emlékeztet a telex.hu.

Felvettük a kapcsolatot a helyi DK-val és Bodrozsán Alexandrával, és megszólaltjuk a Momentum városi elnökét is, amiről egy következő cikkben számolunk be.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...