fbpx

FRISS HÍREK

Vancsura: mit tesz a város azért, hogy a KTE ne a lerobbant Széktói Stadionban focizzon?

- Advertisement -
  • Milyen mértékű beruházást tervez Kecskemét megvalósítani az NB1-es hazai futballmérkőzéseknek helyszínt adó jelentősen lerobbant állapotú Széktói Stadion és környékének rekonstrukciójával kapcsolatosan, akár kormányzati, MLSZ vagy pályázati segítséggel?
  • Milyen lépéseket tett eddig a város azért, hogy a KTE NB1-es focicsapata a jövőben modern stadionban léphessen pályára?

Vancsura István (Szövetség) ellenzéki képviselő ezekre a kérdésekre várja a választ  Szemereyné Pataki Klaudia (Fidesz) polgármestertől a csütörtöki közgyűlésen.

Vancsura felemlegeti, az 1962-ben átadott stadion 20 évvel ezelőtt esett át utoljára felújításon, azóta a pálya és környéke meglehetősen leromlott. 2015-ben 50 millió forintot ugyan elköltöttek látványtervekre, de a pálya áthelyezéséből, a lelátók lefedéséből nem valósult meg semmi sem. A KTE újoncként kitűnően szerepel az NB1-ben, ősszel a Ferencvárost is legyőzte 2:0 arányban, a meccseket több ezer néző látogatja, ugyanakkor ez a teljesítmény a város részéről még nem nyert elismerést – fűzi hozzá a Szövetség politikusa. Jelenleg a lelátó egyik oldalát lehet csak használni, a másik oldal állapota ugyanis nem alkalmas nézők fogadására.

A képviselő felsorolja, hogy hazánkban az elmúlt években hol létesült új stadion vagy a régi hol újult meg. Közülük hármat külön ki is emelt:

  • a 6200 lakosú Kozármislenyben a 2000 férőhelyes stadion 440 millió forintból épült fel,
  • az 1300 fős Gyirmót 4500 férőhelyes pályát kapott 900 millió forintért, és
  • az 1900 lakosú Felcsúton, Orbán Viktor kedvenc falujában, 3,8 milliárd (!) forintból épült fel a sportkomplexum.
Hasonló cikkünk:  Az egyháztól kerüljön a városhoz a Szentháromság-szobor - indítványozza Király József

Szemereyné: a Széktói Stadion szerves része a Nyugati Városkapu városrészi fejlesztésnek

A polgármester még 2015. április 21-én ezt posztolta közösségi oldalán: „A Széktói Stadion fejlesztése van most napirenden, melyre Kecskemét 800 milliós fejlesztési támogatást kapott. A stadion beruházás szerves része az ún. Nyugati Városkapu városrészi fejlesztésnek, ami Kecskemét jövőbeni uniós fejlesztései között elsődleges helyet foglal el.”

Látványtervet is posztolt a polgármester a Facebook oldalán 2015. április 21-én / Kép: Szemereyné Pataki Klaudia Facebook

Vancsura a kérdéseire a polgármestertől a csütörtöki közgyűlésen kaphat választ. A KTE szurkolók addig is találgathatnak, vajon mi az oka, hogy a 110 ezres Kecskemét, amit 1998 óta a Fidesz vezet, ciklusok óta Orbánhoz hű országgyűlési képviselőket küld az Országgyűlésbe, kimaradt az elmúlt években az adófizetők pénzéből felhúzott stadionépítés hullámából.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Megszűnhet a járóbeteg-ellátás a Honvédkórházban

2025. január 1-jétől már nem lesznek járóbeteg-szakrendelések a Honvédkórházban (Repülőkórházban) - értesült a KecsUP az intézmény jelenlegi és korábbi...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...