fbpx

FRISS HÍREK

A 24.hu tulajdonosa szerint a korábbiakhoz képest is nagyobb fenyegetéssel, nyomásgyakorlással néz szembe

- Advertisement -

A Politico készített interjút Varga Zoltánnal, a 24.hu tulajdonosával, aki arról beszélt, hogy Orbán Viktor szövetségesei megpróbálták megvenni a lapjait (a Centrál Médiacsoporthoz tartozó újságokat), megvonták tőlük az állami cégek hirdetéseit, és a Pegasus kémfegyverrel is célba vették.

Azon kevés médium közé tartozik a 24.hu, ami a leglátogatottabbak között van, emellett a legolvasottabb hazai újságok közé is tartozik. A leglényegesebb viszont, hogy nem áll függő viszonyban sem a NER-rel, sem más pártpolitikai szerveződéssel.

A korábbiakhoz képest is nagyobb fenyegetéssel, nyomásgyakorlással néz szembe Varga, mivel továbbra sem adja oda a médiaportfólióját kormányközeli köröknek. Több év börtön várhat rá, miután a NAV nemrég egy büntetőügy gyanúsítottjaként hallgatta ki őt.

A nyomozók azt feltételezik, Varga az egyik hozzá köthető, lényegében EU-s pénzből létrehozott cég áron aluli eladásával több mint félmilliárdos kárt okozhatott az uniós költségvetésnek – írta ezt korábban a kormányhű Magyar Nemzet – amely nagyon hamar tudomást szerzett a NAV-nyomozásról.

Hasonló cikkünk:  Ahol a napkeletnek tartó erős sodrú Duna hirtelen délnek kanyarodik, itt fekszik Kisoroszi

„Teljesen ártatlan vagyok” – mondta a Politicónak Varga, aki állítja, hogy a vizsgálat alaptalan. Varga szerint a mostani „vizsgálat” is része a hosszú ideje tartó, a fogyatkozó szabad hangok elhallgattatására irányuló törekvésnek, amely az elmúlt évtizedre jellemző volt.

„Ez 20 százalékban nekem szól, de 80 százalékban a magyar elit minden tagjának szánt üzenet” – mondta Varga. Lényegében nem róla van szó, mert szerinte azt üzenik: „Ha nem vagy velünk, és ha kinyitod a szád, akkor megtorlás következik”.

Beszámolt az üzletember a kormányhoz közel álló személyek hívásairól és üzeneteiről is, akik befolyásolni akarták a 24.hu tartalmát. „Megkerestek minket, hogy »ezek nem jó cikkek, ezeket le kell venni«” – emlékezett vissza. „Erre mi azt válaszoltuk, hogy »ezeket nem tudjuk levenni«.”

Varga úgy véli, a magyar kormány „a török és az orosz utat” követi.

via Telex

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...