fbpx
25.5 C
Kecskemét
2024. május 5., vasárnap

FRISS HÍREK

Kiskunmajsán 15 fokos termekben tanulnak a diákok, kabátot tilos felvenniük

- Advertisement -

A kabát tiltást nevelési célzattal magyarázta a kiskunmajsai Tomori Pál Katolikus Gimnázium és Kollégium igazgatója, mert így akarja rávenni a gyerekeket, hogy ne csak póló legyen a kabát alatt, hanem öltözzenek rétegesen. A diákok 15 fok körüli átlaghőmérsékletet mértek, azonban volt már ennél hidegebb is, előfordult, hogy reggel csak 11 fok volt a teremben.

A diákok több helyiségben is mérték a hőmérsékletet az intézményben, és lefotózták a hőmérőt. Egy szülő elmondta, mihelyt a gyerekek elhagynak egy közös helyiséget, ott le kell tekerni a fűtést. A diákok fáznak. A szobában, ahol alszanak, rendszeresen tizenöt fok van, a tantermekben szintén.

Szintén egy szülő beszélt arról, hogy a diákoknak a közös helyiségekben a tanítási időben, valamint a szilencium alatt is tilos kabátot viselniük, betakarózniuk. A szülő emiatt panaszt tett az intézmény fenntartójánál, az egyházmegye pedig utasította az iskolát, hogy rendesen fűtsön.

Hasonló cikkünk:  A minisztérium abba is beleszólna, milyen könyvek legyenek, vagy ne legyenek egy kistelepülés könyvtárában

Farkas Zoltán, az iskola igazgatója nyilatkozatában elmondta, hogy átmenetileg, vagy a hétvége után, hétfőn tényleg lehetett ilyen hideg, mert az épület helyiségeiben eltérő a hőszigeteltség, azonban úgy tudja, ezeket a problémákat sikerült megoldani.

A kabátviseléssel kapcsolatban megérti a kamaszokat, akik ilyenkor is tornacipőben, bokavillantós nadrágban, szakított farmerben jönnek iskolába, és arra vesznek kabátot, de ez így nem jó. Rá akarják őket nevelni a réteges öltözködésre. Az iskolának muszáj takarékoskodnia, mert az energiaárak emelkedése miatt idén 10 millió forintot kellene megspórolnia valahogy.

A gyerekektől elvették a hőmérőket, mondván, úgyis csak az iskola karbantartójának a hőmérője a hiteles.

via Magyar Narancs (RTL)

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Megszűnhet a járóbeteg-ellátás a Honvédkórházban

2025. január 1-jétől már nem lesznek járóbeteg-szakrendelések a Honvédkórházban (Repülőkórházban) - értesült a KecsUP az intézmény jelenlegi és korábbi...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...