fbpx

FRISS HÍREK

Kiskunmajsán 15 fokos termekben tanulnak a diákok, kabátot tilos felvenniük

- Advertisement -

A kabát tiltást nevelési célzattal magyarázta a kiskunmajsai Tomori Pál Katolikus Gimnázium és Kollégium igazgatója, mert így akarja rávenni a gyerekeket, hogy ne csak póló legyen a kabát alatt, hanem öltözzenek rétegesen. A diákok 15 fok körüli átlaghőmérsékletet mértek, azonban volt már ennél hidegebb is, előfordult, hogy reggel csak 11 fok volt a teremben.

A diákok több helyiségben is mérték a hőmérsékletet az intézményben, és lefotózták a hőmérőt. Egy szülő elmondta, mihelyt a gyerekek elhagynak egy közös helyiséget, ott le kell tekerni a fűtést. A diákok fáznak. A szobában, ahol alszanak, rendszeresen tizenöt fok van, a tantermekben szintén.

Szintén egy szülő beszélt arról, hogy a diákoknak a közös helyiségekben a tanítási időben, valamint a szilencium alatt is tilos kabátot viselniük, betakarózniuk. A szülő emiatt panaszt tett az intézmény fenntartójánál, az egyházmegye pedig utasította az iskolát, hogy rendesen fűtsön.

Hasonló cikkünk:  Jön az európai törvény a közmédia függetlenségéről

Farkas Zoltán, az iskola igazgatója nyilatkozatában elmondta, hogy átmenetileg, vagy a hétvége után, hétfőn tényleg lehetett ilyen hideg, mert az épület helyiségeiben eltérő a hőszigeteltség, azonban úgy tudja, ezeket a problémákat sikerült megoldani.

A kabátviseléssel kapcsolatban megérti a kamaszokat, akik ilyenkor is tornacipőben, bokavillantós nadrágban, szakított farmerben jönnek iskolába, és arra vesznek kabátot, de ez így nem jó. Rá akarják őket nevelni a réteges öltözködésre. Az iskolának muszáj takarékoskodnia, mert az energiaárak emelkedése miatt idén 10 millió forintot kellene megspórolnia valahogy.

A gyerekektől elvették a hőmérőket, mondván, úgyis csak az iskola karbantartójának a hőmérője a hiteles.

via Magyar Narancs (RTL)

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...