fbpx
18.2 C
Kecskemét
2023. március 21., kedd

FRISS HÍREK

Kiskunmajsán 15 fokos termekben tanulnak a diákok, kabátot tilos felvenniük

A kabát tiltást nevelési célzattal magyarázta a kiskunmajsai Tomori Pál Katolikus Gimnázium és Kollégium igazgatója, mert így akarja rávenni a gyerekeket, hogy ne csak póló legyen a kabát alatt, hanem öltözzenek rétegesen. A diákok 15 fok körüli átlaghőmérsékletet mértek, azonban volt már ennél hidegebb is, előfordult, hogy reggel csak 11 fok volt a teremben.

A diákok több helyiségben is mérték a hőmérsékletet az intézményben, és lefotózták a hőmérőt. Egy szülő elmondta, mihelyt a gyerekek elhagynak egy közös helyiséget, ott le kell tekerni a fűtést. A diákok fáznak. A szobában, ahol alszanak, rendszeresen tizenöt fok van, a tantermekben szintén.

Szintén egy szülő beszélt arról, hogy a diákoknak a közös helyiségekben a tanítási időben, valamint a szilencium alatt is tilos kabátot viselniük, betakarózniuk. A szülő emiatt panaszt tett az intézmény fenntartójánál, az egyházmegye pedig utasította az iskolát, hogy rendesen fűtsön.

Hasonló cikkünk:  Egy éve több tízezer facsemetét ültettek, most ünnepeltek - videóval

Farkas Zoltán, az iskola igazgatója nyilatkozatában elmondta, hogy átmenetileg, vagy a hétvége után, hétfőn tényleg lehetett ilyen hideg, mert az épület helyiségeiben eltérő a hőszigeteltség, azonban úgy tudja, ezeket a problémákat sikerült megoldani.

Hasonló cikkünk:  A Rogán propagandagyár 2022-ben költötte el a legtöbbet a Brüsszel bajjal jár magyarázatra

A kabátviseléssel kapcsolatban megérti a kamaszokat, akik ilyenkor is tornacipőben, bokavillantós nadrágban, szakított farmerben jönnek iskolába, és arra vesznek kabátot, de ez így nem jó. Rá akarják őket nevelni a réteges öltözködésre. Az iskolának muszáj takarékoskodnia, mert az energiaárak emelkedése miatt idén 10 millió forintot kellene megspórolnia valahogy.

A gyerekektől elvették a hőmérőket, mondván, úgyis csak az iskola karbantartójának a hőmérője a hiteles.

via Magyar Narancs (RTL)

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...