fbpx
22 C
Kecskemét
2024. május 4., szombat

FRISS HÍREK

A szentesi kórház szülészet-nőgyógyászati osztálya is bezár, Kecskemétre is átirányítják a betegeket és kismamákat

- Advertisement -

Hódmezővásárhelyre, Szegedre és Kecskemétre irányítják januártól a betegeket és a kismamákat, mivel kevés a szakorvos a szentesi kórház Dr. Bugyi István Kórház szülészeti és nőgyógyászati osztályán.

A Szentesen és a környékén élő nők Facebook-közössége már az ősszel attól tartott, hogy 2023 januártól orvoshiány miatt be fogják zárni az osztályt. Az édesanyák hónapokon át próbáltak Szentesre hívni orvosokat, a csoport tagjainak ismeretei szerint évente mintegy nyolcszáz kisbaba született Szentesen, és az anyák többsége nagyon elégedett volt az ellátással.

December 21-én jelent meg a Szentesi szülészetért nevű Facebook-csoport oldalán a kórház hivatalos közleménye, amelyből kiderül, hogy 2023. január 1-től a fekvőbetegek ellátása az osztályon szünetel, a betegeket, illetve a kismamákat Hódmezővásárhelyre, Szegedre és Kecskemétre irányítják át, a szállításukat az Országos Mentőszolgálat végzi.

Hasonló cikkünk:  Átadás közeli állapotban a homokbányai P+R parkoló, de vajon kihasznált lesz-e?

Az osztály bezárásának oka a szakorvosok hiánya – áll a kórház saját oldalán kiadott közleményben. A térségben mintegy 60 ezer ember maradhat gyorsan elérhető szülészet és nőgyógyászat nélkül. Hódmezővásárhelyre fél óra alatt, Szegedre és Kecskemétre egy óra alatt tudnak eljutni a kismamák és a szülő nők. Előfordulhat, hogy egy évben több száz nő is a mentőautóban, útközben fogja majd megszülni a gyermekét, aminél sokkal biztonságosabb lenne a kórházban világra hozni a kisbabákat.

via Telex

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Megszűnhet a járóbeteg-ellátás a Honvédkórházban

2025. január 1-jétől már nem lesznek járóbeteg-szakrendelések a Honvédkórházban (Repülőkórházban) - értesült a KecsUP az intézmény jelenlegi és korábbi...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...