fbpx

FRISS HÍREK

Mi a KTE sikerének a kulcsa? 

- Advertisement -

Az OTP Bank Liga legkisebb költségvetéséből gazdálkodó, második legalacsonyabb átlagéletkorú, és ezáltal a legkisebb NB I-es rutinnal rendelkező csapata a második helyen áll a tavaszi rajt előtt. A bentmaradást célként kitűző lila-fehérek tíz ponttal szereztek többet a sereghajtó Újpest, Honvéd, Vasas triónál, miközben legyőzték a bajnoki címvédő, őszi első Ferencvárost is.

A kecskeméti sikerek hátteréről sportpszichológiai elemzést készített Szántai Levente pszichológus, korábbi NB I-es labdarúgókapus az NB1.hu „Fejben dől el” rovatában.

  • Fejlődési szemléletmód. Kecskeméten az a szokás, hogy ha valaki hibázik, azt együtt, csapatként javítják ki. Ezáltal a hibára fejlődési lehetőségként tekintenek, mely a kiválóvá válás elengedhetetlen feltétele.
  • Reális eredménycélok. A tudatos karrierépítés lényeges eleme, hogy a klub vezetése, az edző és a játékosok is rendelkezzenek reálisan elérhető rövid, közép- és hosszú távú célokkal. Ezeket a célokat aztán szükséges folyamatosan monitorozni, amennyiben a helyzet megkívánja, módosítani. A játékosok még az idény kezdete előtt minimum 36-40 pont megszerzését emlegették mint a bentmaradás kiharcolásához szükséges hosszú távú célt. A bajnokság harmadánál – mely középtávú célnak tekinthető ebben az esetben – ennek felét, azaz 20 pontot már begyűjtött a csapat.
  • Következetesség. Szabó István vezetőedző következetesen felvállalja a jelenlegi játékrendszert, amely hosszabb távon is alkalmazható. A kecskemétiek adott posztokra kialakított kritériumrendszert használnak, játéktudás, fizikai paraméterek, illetve mentális és sportemberi szempontok alapján.
  • Támogató attitűd. Kiemelkedő pedagógiai érzék szükséges ahhoz, hogy a sportolók el tudják fogadni az edzői kritikát. Ehhez szükséges érezniük, hogy edzőjük jó szándékkal, az ő érdekükben ad visszajelzést teljesítményükről.

A KTE sikertörténete a maga nemében egyedi, éppen ezért másolni sem lehet, habár az említett sportpszichológiai elemeket javasolt más egyesületeknek is figyelembe venni.

A teljes elemzés ide kattintva olvasható el.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...